anonimno objavljeno: 24. ožujak 2005. objavljeno: 24. ožujak 2005. Molim hitan odgovo, kako se u Italiji nazivaju diplomirani pravnici. Citiraj
Aquamaris odgovoreno: 24. ožujak 2005. odgovoreno: 24. ožujak 2005. U Italiji se općenito svi koji su fakultetski obrazovani tituliraju sa "dottore". Pravnici su kod njih "avvocato", no sigurno nećeš pogriješiti ako dopis nasloviš sa " Egregio Signore (prezime)". ako trebaš još neka pojašnjenja... Citiraj
anonimno odgovoreno: 24. ožujak 2005. Autor odgovoreno: 24. ožujak 2005. Titula je "dottore in giurisprudenza". To je naš dipl. iur. S "avvocato" (kratica avv.) se oslovljavaju odvjetnici. Citiraj
anonimno odgovoreno: 24. ožujak 2005. Autor odgovoreno: 24. ožujak 2005. U biti ja pišem italijanskoj firmi dopis i želio bih se potpisati s titulom dipl. pravnik. To znači u potpis mogu staviti dottore in giurisprudenza. Jel tako? Citiraj
anonimno odgovoreno: 24. ožujak 2005. Autor odgovoreno: 24. ožujak 2005. Dott. in Giur. je manje nezgrapno. Zaintrigirao si me pa sam malo "googlao"-naišao sam na takvu kraticu. Talijani će sigurno skužit. Citiraj
anonimno odgovoreno: 13. travanj 2005. Autor odgovoreno: 13. travanj 2005. Razumljivije je Dott. in legge je napisao: VELIKO HVALA!!! Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.