Jump to content

molim savjet


anonimno

Preporučene objave

Naime imam slijedeći situaciju. U kolovozu 2005g zaustavili su me policajci i optužili da sam skrenuo preko pune linije šro nisam (vjerovatno su me s nekim zamijenili). To sam im i rekao i kazao da ako će pisati kaznu da mi daju brojeve znači tako da ih znam tužiti jer ne želim plaćati za ono što nisam napravio. Nisu radili zapisnik samo nešto našvrljali u teku. Prošlo je više od godine dana,naime u 11mj 2006 sam dobio poziv za prekršajni sud. U međuvremenu nije stigla nikakva kazna na moju adresu. Otišao sam na sud i sve im objesnio,a oni meni kažu da nisam platio kaznu. Ponovio sam da nisam ni dobio nikakvu kaznu niti da je bilo ikakvog zapisnika te da ne želim platiti kaznu već da mi daju neki dokument u kojem stoji da sam počinio prekršaj. Pitao sam za pravni lijek i rekli su da ga nema, već da moram paltiti kaznu iako je nisam počinio!!! Razbjesnio sam se,ali sam ipak platio kaznu u roku,da bi mi danas došlo rješenje o 3 dana zatvora,a imam odrezak da sam platio. Stoji za pravni lijek da se žalim Vrhovnom prekršajnom sudu u Zagrebu.

 

OVO JE NEČUVENO!!!

Molim savjet i komentar,HVALA!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim savjet i komentar,HVALA!!!

 

kao prvo, iskoristi pravo na zalbu, navedi da je kazna koja je zamijenjena zatvorom vec placena i u prilogu prilozi fotokopiju uplatnice.

 

kao drugo, idi na policiju/prek sud (pitanje je gdje je sada taj spis) i trazi uvid u rjesenje o prekrsaju/prekrsajni nalog koji je morao biti donesen u slucaju da nisi platio kaznu.

 

obrati paznju na dostavnice ili nacin na koje je isto postalo pravomocno bez da ti je uruceno.

 

ako tamo nije sve u redu (pazi - ako si izbjegavao primitak naloga moguce je da je isto stavljeno na oglasnu plocu i protekom roka postalo pravomocno!) javi se ponovo jer u slucaju propusta postoji mogucnost ustavne tuzbe/zzz od strane drzavnog odvjetnika.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ova vaša situacija je vrlo čudna. ako je protekao rok za bilo kakav pravni lijek, trebali ste zatražiti uvid u prekršajni nalog ili rješenje koje vam se stavlja na teret. ja jednostavno ne vjerujem da ste, kad već na početku teksta grčevito tvrdite da niste počinili prekršaj, popustili samo tako. ako ste kaznu platili, a zaista se radi o toj kazni za koju vam je novčana kazna zamijenjena zatvorom, odnesite uplatnicu na sud na uvid. u protivnom će se smatrati kao da niste platili, a to znači da će rješenje o zatvoru postat pravomoćno i da ćete u zatvor. stoga trk na sud!!!!!!! ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija