Jump to content

Majka seli dijete u drugu županiju nakon razvoda


Agramusrcu

Preporučene objave

Poštovani,

Molim Vas hitno za savjet. Naime u ožujku ove godine smo supruga i ja rastavljeni, te ona s našim maloljetnim sinom od nepunih 7god. živi na drugoj adresi vrlo blizu, što je i bio dogovor /uvjet da može otići sa sinom iz doma gdje je odrastao do tada. 5 mjeseci kasnije, točnije prekjučer, obavještava me da se kani preseliti sa sinom kod novog dečka na skroz drugi kraj grada što već spada u drugu županiju s čim se ja nikako ne slažem. Već je upisan u školu gdje bi trebao ići sa svojim dosadašnjim prijateljima da ne mijenja sredinu i krug prijatelja. Bivša supruga ga također želi odmah po početku školske godine ispisati iz škole i upisati je tamo gdje ih planira preseliti. Time uopće ne radi za djetetov interes nego samo svoj osobni (trenutna zaljubljenost, neplaćanje stanarine i sl.) Samo mala crtica iz najnovijih saznanja i priče moga sina - oni sada svo troje spavaju u istom krevetu!

Boravište djeteta nije regulirala nikako, te se sin još uvijek vodi kao da stanuje na adresi gdje je rođen i odrastao. Mogu li ikako spriječiti njihovo preseljenje u interesu mog sina te eliminirati mu novi ponovni stresa nakon samo godinu dana od fizičkog razdavajanja nas kao obitelji? 

 

Unaprijed hvala na odgovorima i savjetima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Živi s mamom na trenutnoj adresi iz rješenja suda, no prebivalište mu je još uvijek staro tj. kao da živimo kod mene u stanu. Mama mu nije nikad prijavljivala barem boravište a kamoli me tražila da mu mijenjamo prebivalište.

Planira to izvesti u vrlo kratkom roku prije početka školske godine. Sad tek kreće u školu i još misli da će ići sa starim prijeteljima iz vrtića u razred. Majka oduvijek uskraćuje informacije, manipulira djetetom i u krajnju ruku ga emocionalno zlostavlja na perfidne i krajnje podle načine, koje on ne može prepoznati, kako bi ga udaljila od mene. Osim toga voli me stavljati pred gotov čin i ovo je sada prelilo kap.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači živi na adresi koja je utvrđena sudskom odlukom kao adresa gdje treba živjeti, a vas dvoje ste oboje kao roditelji propustili urediti djetetu stvarnu adresu prebivališta ili privremenog boravišta.

Vi bi se sada trebali javiti nadležnom CZSS i upozoriti ih da majka unatoč sudskoj odluci planira selidbu na drugu adresu, a za koju Vi ne želite dati suglasnost. Nakon toga će CZSS provesti posredovanje između Vas, i sada ovisno o udaljenosti nove lokacije i što to sve znači za dijete, provesti će daljnji postupak. Ukoliko bude potrebna Vaša suglasnost, a Vi je i dalje budete uskraćivali, tada će majka morati pokušati u izvanparničnom postupku sudskom odlukom nadomjestiti Vašu suglasnost. Naravno, sud će odlučiti što jer najbolje u interesu Vašeg sina.

Također, možete napomenuti i ovo da svi spavaju u istom krevetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok ali to sve pretpostavljam da traje, no što ako ga sama sad u roku par dana preseli na tu adresu? Koje su akcije koje ja mogu poduzeti u tom trenutku?

 

Inače puno Vam hvala na brzim odgovorima. 

Naime, sve je to za mog sina jako velik stres i svim silama ga želim poštediti scena, policije ili bilo kakve sile. Dovoljno je napaćen u ovih godinu dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija