Jump to content

Uvažavanje prijedloga za povrat u prijašnje stanje


gala385

Preporučene objave

Poštovani,

u upravnom postupku izdano je rješenje koje je stranka zaprimila 16.06. i na navedeno rješenje uložila žalbu na čijoj koverti je otisnut datum predaje pošti 02.07., dakle izvan roka.

Stoga je rješenjem koje je stranka zaprimila 16.07., žalba odbačena kao nepravodobna. Stranka 21.07. bez ulaganja žalbe na rješenje o odbacivanju, podnosi prijedlog za povrat u prijašnje stanje te prilaže dokaz (e-PK) da je pružatelj poštanskih usluga žalbu zaprimio 01.07., dakle unutar žalbenog roka, no na kovertu otisnuo datum zaprimanja 02.07.

Pitanje glasi, može li se uvažiti prijedlog za povrat u prijašnje stanje ukoliko stranka prvotno nije iskoristila pravni lijek na rješenje o odbacivanju, te da prijedlogu za povrat nije priložila podnesak (žalbu) naveden u članku 82. st. 2. ZUP-a ( Kad se povrat u prijašnje stanje traži zbog toga što je propušten rok za podnošenje podneska, prijedlogu treba priložiti i taj podnesak)?

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razumijem, ali Vi ste donijeli odluku na temelju postojeće dokumentacije za koju stranka nije bila kriva. A ona je sada (pretpostavljam pravodobno) dostavila dokaz koji pobija Vašu odluku. Tako da uistinu ne vidim razlog da se ovo ne bi gledalo kao žalbu i dostavilo na odluku. Uz to, stranka nije ni mogla znati što su ovi otisnuli na pošti, tako da ni nema razloga da bi tražila povrat u prijašnje stanje kada ona rok nije propustila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija