Jump to content

Legalizacija loggie


Earrin

Preporučene objave

Pozdav, molila bi Vas pomoc vezano za sljedeci upit.

Naime kupili smo stan u zgradi sagradenoj 1972. sa 54 stana. Zgrada ima uporabnu dozvolu no nije etazirana ali je upisana u izvadak iz knjige polozenih ugovora. U sadrzaju upisa drugi odjeljak naveden je broj stana, kat, koji se sastoji od dvije sobe,kuhinje, blagovaonice i kupaonice povrsine 59.13 čm. Loggia se kao takva ne spominje a kvadratura odgovara navedenom. Čestica je takoder zavedena geodetskom snimkom kod sredisnjeg ureda za katastar.

Na cijelom procelju zgrade su zatvorene loggie PVC stolarijom. 

Do nedavno smo zivjeli u stanu koji se nalazi u istoj zgradi te je vlasnik tog stana legalizirao loggiu jer je rusen pregradni nenosivi zid koji spaja kuhinju te je na taj nacin loggia spojena u jednu prostoriju sa kuhinjom i blagovaonom. 

U stanu koji je kupljen ta preinaka nije napravljena dakle ostali su originalni zidovi. S obzirom da je stan koji smo kupili u vlastovnici 1/1 a takoder bi htjeli srusiti taj zid i spojiti loggiu u jednu prostoriju s kuhinjom nismo sigurni da li je legalizacija napravljena na temelju cijele zgrade odnosno ukoliko nije sto bi bilo potrebno napraviti kako bi se loggia legalizirala da bi se zid mogao srusiti.

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na 04. 09. 2021. at 6:16, Earrin je napisao:

Na cijelom procelju zgrade su zatvorene loggie PVC stolarijom...

 legalizirao loggiu jer je rusen pregradni nenosivi zid koji spaja kuhinju te je na taj nacin loggia spojena u jednu prostoriju sa kuhinjom i blagovaonom. 

U stanu koji je kupljen ta preinaka nije napravljena dakle ostali su originalni zidovi.

Što bi značilo da prema tadašnjim zakonskim odredbama istu nije bilo potrebno legalizirati jer je loggia kao takova zadržala svoju prvotnu funkciju. Svi ostali koji su rušili pregradni zid takovu preinaku su morali legalizirati jer je time loggia izgubila navedenu funkciju. No to što su drugi takove radove legalizirali ne znači da ste i vi na razini cijele zgrade dobili mogućnost isto napraviti bez potrebne dokumentacije. A ista se u vašem slučaju sastoji od izrade glavnog projekta i ishođenja građevinske dozvole. 

Eventualno bi mogli, kada ste već napisali da su sve već zatvorene, odraditi to na svoju ruku bez potrebne dokumentacije međutim, tada ovisite o onima koji su takove radove legalizirali i eventualne prijave nedležnoj inspekciji. Također, najvjerovatnije će nastat će problem kod nadležnih pri povezivanju KPU i ZK (jednostavnijem etažiranju) jer bi se netko isto tako mogao zapitati zašto su sve ostale takove izvedbe legalizirane a vaša nije te bi moglo stopirati cijeli proces. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija