Jump to content

pojas


anonimno

Preporučene objave

:-? prije svega ne razumijem kakvu bi vi ispriku pisali? na što? ajmo sad ozbiljno. na kućnu adresu će vam doći prekršajni nalog na koji imate pravo prigovora. kad uložite prigovor, provest će se redovan prekršajni postupak, tj. bit ćete saslušani pred sucem, a to vam znači da ćete imati i troškove prekršajnog postupka . stoga, skratite si muke, pa platite ili ne ulažite prigovor, pa pričekajte poziv od suda, za izvršenje kazne i izjavite da pristajete na rad za opće dobro na slobodi, koji u stvarnosti ne funkcionira, time ste riješili svoj gorući problem. u svakom slučaju, po meni je jednostavnije, a na vama da odlučite. sretno :jumping:
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ne slažem se s ovim napisanim. Kada vam kući stigne kazna odite na policiju i napišite zahtjev (oni tamo već imaju formulare gdje samo upišete ime,prezime i za što ste kažnjeni...) da vam oproste kaznu....

PS to se odnosi ako kazna nenosi negativne bodove...što u ovom slučaju je to i ako niste unazad godinu dana imali "oproštenu" kaznu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

covjek se krivo izrazio, ali iz napisanog proizlazi da je mislio na ovaj clanak i to na stavak 5.! (takva mogucnost pisanog upozorenja dakle postoji, ali uz odredjene uvjete koji moraju biti ispunjeni..)

 

Članak 295. ZOSPC-a

 

(1) Novčanu kaznu na mjestu izvršenja prekršaja naplaćuju policijski službenici, odnosno za prekršaje za koje su ovlašteni postupati na osnovi članka 5. stavka 3. ovoga Zakona i službenici nadležnog upravnog tijela jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

 

(2) Sudioniku u prometu koji ne plati novčanu kaznu na mjestu izvršenja prekršaja policijski službenik, odnosno službenik nadležnoga upravnog tijela jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave izdat će prekršajni nalog s uputom da novčanu kaznu može platiti u roku od osam dana od dana uručenja prekršajnog naloga.

 

(3) Radi osiguranja izvršenja kazne ili zaštitne mjere, odnosno osiguranja nazočnosti u prekršajnom postupku, policijski službenik može strancu naložiti mjeru opreza privremenog oduzimanja putovnice, odnosno druge isprave koja služi kao zamjena za putnu ispravu, do tri dana.

 

(4) Mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole izriče se u trajanju do 30 dana nalogom na način i u slučajevima propisanim ovim Zakonom.

 

(5) Policijski službenici i službenici nadležnoga upravnog tijela jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave za prekršaje za koje je predviđena kazna u ovom Zakonu u iznosu od 300,00 do 700,00 kuna, u slučajevima kada prekršajem nije izazvana opasnost za druge sudionike u prometu, mogu umjesto novčane kazne izreći mjeru pisanog upozorenja. Mjera pisanog upozorenja ne može se izreći za prekršaje za koje su propisani negativni bodovi niti osobi kojoj je takva mjera u zadnjih 12 mjeseci već izrečena. Izrečena mjera pisanog upozorenja evidentira se u evidenciji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija