Jump to content

Od kućne garaže soba


E.M

Preporučene objave

Poštovani,

Trenutno smo u procesu legalizacije kuće. Htjeli bi od garaže koja se nalazi u kući napraviti 3 prostorijice odvojene knaufom. Prva u koju bi se ulazilo izvana kao alatnica. Druga bi bila spavaća soba za koju bi probili vrata iz dnevne sobe (nosivi zid), a treća kotlovnica za koju postoje vrata iz kuće.S vanjske strane ne bi micali garažna vrata. Na koji način možemo to postići?

 

Unaprijed hvala!

Lijep pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema Zakonu o gradnji i Pravilniku izvedenog iz zakona, trebali bi Glavni projekt za radove na postojećoj zgradi radi preuređenja, odnosno prilagođavanja prostora novim potrebama kojima se mijenja organizacija prostora a istima se ne utječe na ispunjavanje mehaničke otpornosti i stabilnosti, te se dodaju novi vanjski ili unutarnji prozori i vrata u nosivim zidovima. Dužni ste prijaviti početak izvođenja radova koje će izvoditi ovl.izvođač i imati stručni nadzor.

Riječ koja je boldana odnosi se na građevinu koja je izgrađena na osnovu građevinske dozvole ili drugog odgovarajućeg akta s kojim se ista izjednačava, što bi značilo da bi eventualno trebali sačekati Rješenje o izvedenom stanju čime bi zadovoljili propisane odredbe. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija