Jump to content

Alimentacija hitno


lilytep

Preporučene objave

Ako netko zna molim za pomoc.Placeni su zaostaci alimentacije,ali sada su opet na redu zaostaci koji su se nakupili dok su prijasnji otplacivani Ono sto mene zanima je sljedece.Po tablici alimentacije na iznos placen od 4000 kn,trebalo bi ostati 1350 kn za zivot osobe koja placa alimentaciju.Kako onda sud moze predloziti placamje alimentacije 3000 kn(3 djece)+500 kn za nove zaostatke do otplate.Po tome covjeku ostane 500 kn za zivot.Svaki savjet je dobrodosao.Nadam se da sam dobro objasnila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 13 sati , lilytep je napisao:

Po tablici alimentacije na iznos placen od 4000 kn,trebalo bi ostati 1350 kn za zivot osobe koja placa alimentaciju.Kako onda sud moze predloziti placamje alimentacije 3000 kn(3 djece)+500 kn za nove zaostatke do otplate

Upit Vam je prilično nejasan. Ima presude, nema presude. Tko i što točno traži u novom postupku itd. Tako da ću odgovoriti općenito na temu.

Postoje dvije vrste odluka koje sudu služe kao orijentacijski kriteriji pri dosuđivanju visine alimentacije, to su: Odluka o tablici o prosječnim potrebama maloljetnog djeteta i Odluka o minimalnim novčanim iznosima potrebnim za mjesečno uzdržavanje djeteta. U sudskom postupku, dijete je uvijek na prvom mjestu i potrebe djeteta su kao takve prioritet. Također, roditelju koji ima obvezu uzdržavati svoje dijete, ostaje mogućnost i dodatnog zaposlenja, odnosno honorarni posao radi podmirivanja svojih obveza. 
 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija