Jump to content

zatvaranje firme i otvaranje obrta


anonimno

Preporučene objave

  • 1 mjesec kasnije...

To što ste imali doo, za otvaranje obrta zapravo nema utjecaja, osim kad bi doo (pod uvjetom da ga ne zatvarate) bio vlasnik obrta.

 

Drugim riječima, ako zatvarate firmu i otvarate obrt, sve morate napraviti kao da niste niti imali firmu.

 

U Vašem Uredu za gospodarstvo dobit ćete sve dodatne odgovore i objašnjenja.

 

Doduše, nije mi jasno (neka to ipak ostane Vaša stvar) zašto biste tako nešto radili ... firma ima daleko veće mogućnosti u smislu poslovanja od samog obrta. Kao fizička osoba, vlasnik obrta, u bankama ćete teško dobiti išta od onog što možete kao djelatnik (bilo koje, pa i Vaše vlastite) firme.

 

Ako je riječ o prodavaonici, neovisno o tome što sada imate sve dozvole i ateste, sve morate (za obrt) napraviti - ispočetka.

 

NIsam baš u zadnje vrijeme često tu, ali fakat mi nije jasno kako to da se nitko nije udostojio odgovoriti na ovo - relativno jednostavno - pitanje ...

 

I još nešto ... ako imate specijaliziranu prodavaonicu, kao obrtnik, to vjerojatno znate, možete raditi u njoj kao poslovođa ako udovoljavate zakonskim uvjetima (npr. stručna sprema prodavača - SSS ili ekonomske struke ili škola za prodavača/prodavačicu ...), ali, ako ne zadovoljavate te uvjete tada obavezno morate zaposliti osobu koja ima te uvjete i koja će biti poslovođa prodavaonice (još utoliko više što je specijalizirana, niste naveli o čemu se radi, ali pretpostavljam da ste i do sada bili upućeni u to).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija