Jump to content

Ovrha iz 2007. godine


markun

Preporučene objave

Molim za savjet. Prijatelj je dobio ponudu od A1 bivsa vip mreza da je po dugovanju po ovrsi iz 2007 godine duzan 19.000 kuna ali da mu nude da plati 5 tisuca ili da ce ici na prisilnu naplatu... O cemu se ovdje radi da je dobio nesto iz 2007god. i na sto se sve pozvati u dopisu prema ovrhovoditelju? Puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Ovrha iz 2007. godine

Pa toliko bi ovršenik trebao znati, jer ako on ne zna o čemu se radi, teško da će netko od nas ovdje to znati. Očito ovrhovoditelj raspolaže sa ovršnom ispravom koja je bila do sada na FINA-i, pa je u jednom momentu isknjižena, a njim je bitna bilo kakva naplata samo da nije čekanje u redu godinama. Tim više, kada su u pitanju ovako stari dugovi. Trebali bi tražiti ovrhovoditelj da Vam omogući primjerak te ovršne isprave, mada napominjem da nije dužan to napraviti. I isto tako možete zatražiti podatak od FINA-e, da li je bilo kakvih pokušaj naplate i na temelju kakvih isprava. Eto, to bi bio nekakav početak informiranja o svom dugu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana Borbena, evo mi je prijatelj javio detalje oko ovrhe. Postala je ovrsna u 5mj.2007.godine. 2009 je ovrhovoditelj poslao na finu i tamo je stajala neko vrijeme. Buduci je on skoro socijalni slucaj nije radio ni u to vrijeme ni danas. Nisu se uspijeli naplatiti ni kunu. Koliko mu je poznato nisu mijenjali sredstva ovrhe niti poduzimali bilo kakve radnje od tada...Nakon toliko godina ovrhovoditelj ipak ne odustaje te salje sada ponudu da plati za toliko umanjen iznos sto je i to njemu nemoguce...Koji je vas savjet ili stav u vezi ove situacije..Oni su ostavilo rok za ocitovanje 8 dana...Ako moze kakav savjet sto da napravi bili bi zahvalni. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala jos jednom...iz clanka proizlazi prekid zastare u slucaju poduzimanja vjerovnika radi daljnjeg utvrdjivanja ili ostvarenja trazbine..Za slucaj da je ovrhovoditelj povukao tuzbu a nije poduzimao nista pred sudom ili drugim tijelom radi naplate, kako se to moze smatrati prekidom zastare? Jos jednom hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija