Jump to content

Geodetski elaborat (upisan 10.2020. u DGU) - dokaz posjeda?


ignorant

Preporučene objave

Imam problem oko međe s novim susjedom (unutar prošlih mjesec dana stekao vlasništvo parcele do moje). Pitam se, u kojoj mjeri mi oko utvrđivanja međe kao dokaz može pomoći relativno novi Geodetski elaborat (upisan u DGU prije 13 mjeseci, kraj listopada 2020.) koji je bio dostavljen i predniku mog susjeda te ovaj prednik nije imao primjedbi. Ja tvrdim da koristim zemljište sukladno tom elaboratu, a susjed mi to osporava.

Geodetski elaborat zemljišta (vezano za uvjete gradnje, stara verzija zakona o gradnji) napravljen je lege artis (povratnice svih susjeda, tako i prednika ovog novog susjeda) i upisan kod DGU u Zbirku geodetskih elaborata krajem 10. mjeseca 2020. dakle nedavno. Elaborat je skroz digitalni, elektronički potpisan, ima i popis koordinata.

Mogu li nekako ishoditi da sud zabrani novom susjedu (počeo je prije par dana ulijetati i ostavljati svoje stvari) ulazak na moju česticu, a da ta moja čestica je upravo onako kako piše u elaboratu. Htio bih izbjeći dokazivanja sa svjedocima (koji bi mogli biti lažni sa strane susjeda), ja sam bio u posjedu cijelo vrijeme, ali to dokazivanje je uvijek klisko, pa se pitam, može li mi elaborat i direktno prenošenje u narav koordinata tog novog elaborata na koji prednik susjeda nije imao primjedbi pomoći da se to riješi upravo sukladno elaboratu i katastru.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija