Jump to content

zagubljeni ugovori


anonimno

Preporučene objave

Poštovani,

 

1980/81. godine moji su roditelji kupili zemlju u Bobovcu (Dubravica, Zaprešić) . Katastarski i gruntovno nije zavedena. Nedavno mi je umrla mama i trebam radi ostavinske rasprave kupoprodajni ugovor. Kome da se obratim? Bila sam u zemljišno-knjižnom odjelu u Zaprešiću, ali me traže broj predmeta. Ja ga, naravno, ne znam jer nemam ugovor. Poslali su me u Zagreb, na gruntovno. Tko je tada bio nadležan za ovjeravanje kupoprodajnih ugovora?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.l

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako ste sigurni da nije "zavedeno" u gruntovnici?

Jeste li to dobro provjerili?

 

Ako uistinu niste tamo upisani, niti je majcin zahtjev za uknjizbom "zapeo", tj. nije niti postojao, imati cete problema u dokazivanju da je to majcino vlasnistvo.

 

Ako ste zaista sigurni da nema nikakvih tragova u gruntovnici ostaje Vam svjedocenja itd....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ugovore je u to vrijeme ovjeravala općina i oni sigurno imaju primjerak ugovora u arhivi, a podatke o uplaćenom porezu na promet nekretnina sigurno ima i porezna uprava nadležna ispostava...a ako vam ništa ne uspije slkupite prodavatrelje ili njihove sljednike i kod bilježnika na ovjeru izjave da su vam oni to tada i tada prodali i to će vam uz potrebitei prijedlog taksu idr biti dovoljno za uknjižbu ...ili nanovo sklapajte ugovor i plaćajte porez drugog naćina nema jer u parničnom postupku nećete ništa moć napravit samo ćete izgubit i živce i novce zbog godina parničenja naravno ako ne postoji razumjevanje s druge strane!!!

sretno

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija