Jump to content

Neispravna ovrha?


asusas

Preporučene objave

Pozdrav, imam situaciju s ovrhom koja je pokrenuta od jednog odvjetničkog društva i javnog bilježnika, a u ime jednog osiguravajućeg društva prije nekoliko godina, a prigovor na tu ovrhu je pokrenut prije koji mjesec prema odvjetničkom i osiguravajućem. Glavnica ovrhe iznosi 3000 kn + 1000 kn troškovi ovrhe + 400 kn kamate = oko 4500 kn.

Problem je u tome što je ovrha pogreškom pokrenuta za iznos od 3000 kn, a stvaran dug je bio oko 500 kn. Nakon nedavnog prigovora, osiguravajuće društvo je priznalo pogrešku i kažu da će u obzir uzeti samo ovih 500 kn + svi ostali dodatni troškovi. No, prije toga, osiguravajuće društvo traži da se u roku par dana uplati 50 kn nastalih dodatnih troškova i da će tek nakon toga poslati stvarno stanje duga - ovom imam u pismenom odgovoru.

Da li je tko imao kad takvu situaciju? Brine me zašto me za dostavu novog stvarnog duga uvjetuju uplatom 50 kn. Bojim se da tom uplatom ne bih priznao postojanje ovog duga kojeg su prethodno kreirali (4500 kn). 

Što da radim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebalo je ovršni prijedlog pravodobno pobijati sa prigovorom. Ovako ovrhovoditelj raspolaže sa ovršnom ispravom, pa Vam je sada na raspolaganju jedino žalba izvan roka u kojoj bi se trebali pozvati na čl. 50. st. 1. toč. 7. Ovršnog zakona. Žalba se šalje nadležnom Općinskom sudu. Pokušajte priložiti što više dokaza koji Vam idu u prilog da Vas sud ne upućuje u pokretanje parnice po čl. 52. st. 3. Ovršnog zakona, već da sam donese odluku po čl. 52. st. 4. Ovršnog zakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija