Jump to content

Smetanje posjeda na putu


Ljubic

Preporučene objave

Moj slučaj je da  susjeda ( moja sestrična)  oduvijek ima svoj pješački prolaz i mogućnost pristupa  javnoj cesti  ali se u zadnje vrijeme zbog komocije  svog sina služi mojim putem na koji su naši pok. roditelji nekada davno upisali teret PROLAZA AUTOMOBILOM temeljem Izjava i sudskog rješenja. Moj put je unesen u katastar i gruntovnicu kao put i ograđen u širini 3 met. i duljini 16 met. i paralelan sa njezinim putom  na njezinom dvoru.
Međutim njezin sin sa familijom se služi mojim putem za prijevoz biciklima , elekr. romobilima, pješice, i vučenjem kanti za smeće na javni put iako može to  raditi po svom putu i dvoru . Zanima me jeli  ta služnost PROLAZA  AUTOMOBILOM po Zakonu obuhvaća i prolaz biciklima i ostalo navedeno?
Meni se čini da ne jer ugovorom između naših pok. roditelja izričito je navedeno da  nema pravo prolaza pješice već samo automobilom  do svog parkinga na svom dvoru iza kuće.
Da napomenem da  parcela  moje sestrične ima neposredni pristup javnoj cesti i mogućnost parkinga više auta  ispred kuće , a ne samo iza kuće do kuda  joj služnost prolaza automobilom po mom putu omogućava.

Dajem i skicu iz katastra radi jasnoće situacije.  moj put je uokviren žutim , a parcela desno je od moje sestrične  i ima neposredan izlaz na javnu cestu.

Pitanje : Šta mislite  kako bi Sud u Krku riješio moju tužbu za smetanje posjeda   radi neovlaštenog prolaza biciklima, el. romobilima , vučenjem kaniti za smeće ?
gdje je u Zakonu i u kojem regulirano takvo smetanje posjeda ?

Screenshot_20220101_093833.png

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija