Jump to content

Napustanje Hrvatske tijekom procesa odobrenje priv. boravka.


Antonella99

Preporučene objave

Molim za savjet. U procesu sam odobrenja privremenog boravka u Hrvatskoj i to na osnovu braka sa hrv. drzavljaninom. U MUP-u mi traze, radi tog odobrenja, da postavim zahtjev za izdavanjem nove putovnice sa udanim prezimenom. Kako su mi i rekli i BiH konzulat u Zagrebu i moj odvjetnik, zahtjev za putovnicom mogu podnijeti samo osobno, i to u Bosni.

Htjela bih pitati smijem li napustati Hrvatsku (no, ocito moram) dok traje proces odobrenja boravka, koliko smijem ostati van Hrvatske i da li cu imati problema pri vracanju u Hrvatsku.

 

Zahvaljujem se.

uređeno: od Antonella99
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Antonella99 je promijenio naziv u Napustanje Hrvatske tijekom procesa odobrenje priv. boravka.
Na 17. 01. 2022. at 11:44, PavaoKarlovic je napisao:

Moja supruga je isto tako morala otic promijenit papire i nije bio nikakav problem, s time da je nije bilo tjedan dana dok je pribavila sve sta smo trebali

Hvala puno na odgovoru!

 

Ja cu morati ostati barem 3 tjedna jer se apsolutno svi dokumenti moraju mijenjati zbog promjene prezimena. Nadam se da ce biti sve ok.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na 16. 01. 2022. at 7:16, sivko je napisao:

Pošto nije odobren boravak u inozemstvu (RH) mora se po putovnicu u BiH.Može se napustiti RH radi izrade putovnice i ne bi trebalo bit problema sa vraćanjem.Ne može se ostat par mjeseci jer se ne zna kada će poslat kontrolu za provjeru.

Evo, sad mi je stigao mail od MUP-a da su mi 15.1. poslali poziv na adresu i da imam rok od 8 dana da postupim po istom. Ja sam jos u BiH, 8 dana sam tu, tek sam uspjela upisati brak. Smijem li im reci da sam u BiH radi promjene osobne dokumentacije ili da odmah idem za Hrvatsku? Suprug kaze da poziv jos nije stigao. Koliko to traje? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija