Jump to content

Frontalka - nisam kriv


anonimno

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

prije par dana u Kašteli auto je iz suprotnog pravca prešlo u moju traku, došlo je do frontalnog sudara. Vozio samo oko 50 do 70 km na sat, a i auto koje me udarilo vjerujem negdje isto.

 

Moje auto Peugeot 206 star samo godinu i 2 mjeseca, sada me stvarno brine što s autom? Nikako ne bih pristao na popravljanje, jer je auto prilično oštećen (trap, podvozje), imam puno kasko osiguranje kod Croatia Osiguranja. Molim vas za savjet, kako što efikasnije naplatiti štetu???

 

Auto mi je na kredit i banka (PBZ) je vlasnik vozila???

 

Također sam lagano istegnuo vrat, oba ramena me bole i imam modrice od pojasa, jeli se može što s tim napraviti, jer mi svi govore da to obavezno iskoristim?

 

Hvala unaprijed na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morate napraviti procjenu štete, te ako se utvrdi totalka na vozilu, možete zatražiti da vam se isplati tržišna cijena vozila. najbolje je sa zahtjevom obratiti se vašem osiguranju, a ono će se kasnije obratiti osiguranju osobe koja je odgovorna za štetu radi regresa. Obavezno priložiti policijski zapisnik iz kojeg je vidljivo da vi niste odgovorni za nesreću.

Za ozljede možete tražiti nematerijalnu štetu od osiguranja osobe koja je nesreću skrivila, pa savjetujem da pribavite što više medicinske dokumentacije. odšteta se daje za fizičke bolove, strah, smanjenje radne sposobnosti i tuđu pomoć i njegu, a prema kriterijima VSRH.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neće se isplatiti tržišna vrijednost vozila već će ona biti umanjena za amortizaciju. Ako je polica vinkulirana taj će se iznos isplatiti banci za isplatu kredita i po svemu mi se čini da osiguraniku neće ostati ništa za isplatu. Ako ste imali ugovoreno osiguranje vozača i putnika u vozilu također imate pravo potraživati štetu. Isto tako ako imate policu životnog osiguranja ili u tvrtki plaćate kolektivno osiguranje. Sve te police možete aktivirati tj. iz njih se naplatiti. Prije toga potrebno je utvrditi postotak trajne invalidnosti. To se utvrđuje nakon završenog liječenja a prijava se podnosi odmah nakon nesreće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovorima, javim se sa novostima.

 

Izgleda da će biti procjenjena totalna šteta na autu, to je iz prve ruke od procjenitelja, tako da još nije sigurno i nije mi poznat iznos.

 

A mislim da sam dao krivu informaciju, jer banka nije vlasnik vozila, u knjižici vozila sam ja naveden kao vlasnik, iako je sama knjizica pohranjena u banci i polica mi se čini da nije vinkulirana. U osiguranju mi također govore i da olupina ostaje meni, tako bih je vjerojatno mogao prodati i i tu nešto zaraditi. :-)

 

Kako se procjenjuje trajna invalidnost?

Da li je moguće naplatiti odštetu i od životnog osiguranja koje imam kao korisnik American Express kartice?

 

Ivan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija