Jump to content

Kako pokrenuti postupak bez odvjetnika?


Captain

Preporučene objave

Želio bih pokrenuti postupak protiv druge osobe za zabranu kontakta i pristupa a ne želim odvjetnika. Kako to napraviti? Konkretno, radi se o bivšoj supruzi pa me interesira moram li se vezati na rješenje o razvodu, rješenju o skrbništvu nad djecom (tek nedavno završeno u posebnoj parnici) ili dopis sudu poslati nezavisno od svega.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda Vi mislite da je to optimalan odgovor, ali ipak je malo pregrub.

Možda gosp. ima loše pouke sa odvjetnicima i više nikom ne vjeruje. Vjerujem da ni VI ne bi išli kirurgu operirati slijepo crijevo, a da vam poslije odrežu nogu A možda i nema novaca.

Ja na to pitanje neznam odgovoriti i ne bi se ni javljao , no smatram da je ovaj forum u interesu pomoći koju možemo ili ne želimo dati, pa ako ne želimo pomoći nemojmo ni odmagati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E moj Slavko, eto ja sam dao ovaj prvi odgovor gore po anonimno, možeš ga smatrati grubim, možeš ga smatrati zapravo kakvim god hoćeš. Logika ti baš i nije jača strana. Htio sam reći da se radi o postupku koji može voditi samo i jednimo ovlaštena i stručna osoba, s uspjehom. Mislim da nije ovdje u pitanju to da li netko nekome nešto vjeruje ili ne vjeruje nego to da netko želi angažirati pravosudni aparat kako bi ostvario svoje pravo, a to ne bi platio (mukte). Ovom forumu je u interesu pružanje neke vrste pomoći, al ne u smislu u kojem je postavljen upit.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

rubens je napisao:

..... Htio sam reći da se radi o postupku koji može voditi samo i jednimo ovlaštena i stručna osoba, s uspjehom. ....

 

 

1. ovlaštena nikako ne znači stručna

2. prema mojem iskustvu odvjetnik je svaki put na ročište slao vježbenika (a ne bi se kladio da nije bio i civilni ročnik koji s pravom nema veze)

3. troškovi su često nerealno visoki

4. rezultat je često poznat prije početka ročišta

...

daj odgovor na pitanje ili se ne javljaj

unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1) prouči kazneni zakon

2) prouči zakon o odvjetništvu

3) prouči procesni zakon

 

onda se javi opaskama koje su btw:

1) pogrešno, vidi zakon o odvjetništvu

2) pogrešno, potcjenjuješ nešto što ne poznaješ

3) pogrešno, vidi tarifu

4) daj bože da je tako

 

samo molim te memoj više odgovarati ovdje mojim postovima niti spominjati moj nick, pogotovo ne u tom tonu nabrajanja bedastoća jedne veće od druge.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nesmijem se javljati na Vaše postove? Greška, to mi može zabraniti samo moderator, a ovo je javna tribina i razmjena mišljenja, osim ako nismo u ringu. Ali ovo je zadnji puta, obećavam, naravno ako se budete javljali bez anonimnosti, kao ja na pr.

Ali navađanje raznih Zakona je u redu, a i oni su u redu, a zašto onda vlada takav nered u sudstvu? Naravno ne mislim globalno.I zašto je jedan od najvećih, i najveći naravno, problem koji navodi i EU u svojim dokumentima upravo jako loše stanje sudbene vlasti i državne uprave?

Vjerovatno je gosp. kojem ste stavili zabranu na Vaše postove tako i reagirao. Dok se bakicu sudi za prodaju sira na 15 dana zatvora dotle razne dame ne odgovaraju za milijunske iznose koje su nezakonito pribavljene. I tisuće drugih zastara u pljački i privatizaciji.

I zato je gosp. u pravu, podržavam u potpunosti .

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam nikome stavio nikakvu zabranu, niti to mogu napraviti, već sam ga zamolio, a što ću i ovdje sada zamoliti i tebe obzirom na generaliziranje ( EU, bakica, sirevi, zatvori, miljuni, zastare, pljačke i sve ostalo što si ovdje ispirjao u istom loncu).

 

Dečki, onaj koji je postavio upit dobio je konkretan i vjerujem dobronamjeran savjet - uzmi odvjetnika, ne možeš ti to sam.

 

Sve ostalo što ovdje meljete štetno je i nepotrebno. Baj baj, s ovime završavam s obojicom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Daljte ljudi smanjite tenzije. Mozete raspravljati o svojim stavovima tez tih tonova.

Inace, u ovakom obliku komunikacije nisu uvrijezeni klasnicni oblici komuniciranja pa se tako tolerira i prakticira pisanje bez hrv. dijakritickih znakova, pravopisnih pravila o velikom slovu, oslovljavanje na ti, prisniji pristup....

Nemojte to uzmati k srcu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija