Jump to content

Stambena pričuva - dug bivšeg vlasnika koji preminuo


ivankala

Preporučene objave

Bivsi vlasnik je preminuo, a nije recimo podmirio zadnje dvije pricuve do upisa novog vlasnika kojemu je grad sada komotno poslao uplatnicu da plati sve zaostatke ukljucujuci i npr. jedan mjesec otkad je on novi vlasnik stana. Dakle na toj uplatnici stoje za uplatiti 4 pricuve, a samo se jedna od 4 stvarno ticu novog vlasnika. Da li je novi vlasnik duzan platiti dugovanja pricuve prethodnog vlasnika prije nego je on oficijalno postao novi vlasnik stana (nakon rjesenja ostavinske rasprave)? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru. 
 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam dovoljno dobro opisao situaciju pa cu sad nadopuniti. Ja osobno nista nisam direktno naslijedio, vec oporucno, tj. preminula osoba je meni oporucno ostavila samo stan. S preminulom osobom nisam bio u nikakvom srodstvu, a preminula osoba nije imala direktnih potomaka tj. svoje djece. Na ostavinskoj raspravi sam samo ja na osnovu oporuke naslijedio stan, a sve druge stvari koje nisu bile navedene u oporuci direktno su naslijedile najblize osobe u krvnome srodstvu (u ovome slucaju necakinje preminule osobe). Malo mi je glupo da ja sad moram platit stambene pricuve za ova cetiri mjeseca koja su prosla u razmaku otkad je prethodni vlasnik stana preminuo i dok vlasnistvo samog stana pravno nije preslo na mene. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Poštovani, 

da ne otvaram novi post ovdje bih se nadovezao na sličan slučaj. 

Da li se dugovanje za pričuvu nasljeđuje po vlasniku stana ili po stanu?


Po svemu gore napisanom zaključujem da,  bio ti nasljednik, darovnik ili potpuno vanjski/strani kupac kao novi vlasnik stana, moraš platiti dugovanje pričuve prethodnika bio on još uvijek živ ili preminuli, zar ne? Molim pojašnjenje. Hvala Vam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , skeety je napisao:

Hvala. Svejedno mi još nije jasno. Ako je ništa od navedenog, tko onda mora platiti dug pričuve od preminulog? Koga se tereti?

Objasnite malo bolje, da se upoznamo bolje sa situacijom, ta nova osoba koja je sada vlasnik stana je stan, naslijedila od prethodnog vlasnika (koji je mozda preminuo?) ili ga je kupila od nasljednika (osobe koja je naslijedila stan od "teoretski" preminule osobe koja je bila prethodni vlasnik). Ili nesto trece?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija