Jump to content

Povrat nacionalizirane imovine - pobijanje darovnice!


anonimno

Preporučene objave

Molim hitan savjet!

Radi se o tvornici koju je djed na osnovu darovnice od 26.7.1945 zaprimljene 15.09.1948. dao u korist Opcenarodne imovine. Sluzba za prostorno uredjenje... odbila je nas zahtjev za povratom oduzete imovine sa obrazlozenjem da je djed darovao imovinu komunistickoj partiji. Obzirom da je djedu nacionalizirana gotovo sva imovina (radi se velikoj obiteljskoj imovini), osnovano sumnjamo da je djed svojevoljno potpisao darovnicu i to za tvornicu koju je sam stvorio i od koje je zaradjivao za zivot. Zanima me da li imam kakve sanse osporiti darovnicu. Da li Zakon o naknadi za oduzetu imovinu...uzima u obzir ovakve slucajeve za koje je ocito da se ne radi o svojevoljnom potpisivanju darovnice? I koliko je jako ovo rjesenje od Sluzbe za prostorno uredjenje, zastitu okolisa, graditeljstvo i imovinsko pravne poslove?

Sto napraviti?

 

Zahvaljujem.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko rješenje nije postalo pravomoćno, imate ptavo na žalbu, a to vam i piše u uputi p pravnom lijeku. O vašoj žalbi odlučit će Ministarstvo pravosuđa RH kao tijelo drugog stupnja. Ukoliko ne budete zadovoljni niti tim rješenje, moći ćete pokrenuti upravni spor Upravnom sudu Republike Hrvatske.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, ta imovina nije bila nacionalizirana (radi se o tvronici) i morao ju je darovati. Ostale nekretnine su mu nacionalizirali. Ostala mu je samo kuca.

Ne znam kako bih mogla to dokazati i osporiti darovnicu. Da li sama povijesna cinjenica da su ljudi morali pod prisilom potpisivati darovnice moze biti dovoljna da se ospori darovnica?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

evo ovak...u medjuvremenu mi je stigao odgovor na zalbu (zalba je pravovaljana) od Sluzbe za prostorno uredjenje, zastitu okolisa, graditeljstvo i imovinsko pravne poslove iz Karlovca adresirano na Ministarstvo pravosudja, Uprava za gradjansko pravo Zagreb. Interesira me da li sam Vas dobro shvatila tj da li je postupak kod ove Sluzbe prekinut i da li postupak sam po sebi tece dalje s ciljem utvrdjenja nistavnosti darovnog ugovora ili to sama moram pokrenuti, naci odvjetnika....

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija