Jump to content

Dalekovod 10kv problemi sa Hep-om


Llakiluk

Preporučene objave

Poštovani zanimaju me moja prava u sljedecem: 

Naime preko jednog dijela krova kuce mi prolaze zice  dalekovoda 10kv na udaljenosti cca 2m. Prije je bila veca udaljenost ali kad su mijenjali stup smanjila se. Kucu je pravio moj otac i dan danas mi nije jasno zasto je radena dijelom ispod dalekovoda. Trenutno kuca kao i krov zahtjevaju rekonstrukciju te bih podigao visoko potkrovlje ali mi smetaju zice. U Hepu sam bio ali su samo izasli na teren i rekli kako se tu nista ne moze uciniti.  Da napomenem da je sporni stup na susjednoj parceli. Molio bih bilo kakav pravni savjet da znam sto dalje jer sa Hepom nema pomaka.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji Pravilnik koji je dosta kompliciran za točno određivanje udaljenosti jer zahtjeva razne parametre za to, te objašnjava gdje, kako i što se može smjestiti u posebnim uvjetima koje izdaje HOPS i ODS i tu bi se mogla odrediti i najmanja udaljenost od vodova no sumnjam da bi i prijašnja udaljenost zadovoljavala uvjete za rekonstrukciju. No, možda vam sam HEP i nije najveći problem jer bi trebalo provjeriti odredbe za provođenje prostornog plana a večina njih određuje da u zaštitnom pojasu ispod vodova dalekovoda nije dozvoljena rekonstrukcija objekta. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija