Jump to content

Osporavanje ocinstva odrasloj osobi teskog ostecenja zdravlj


TIGANYA

Preporučene objave

Sin mi uskoro puni 24 godine ,lisen je poslovne sposobnosti sudski zbog teskog invaliditeta, autizma,mentalne retardacije itd.2014 pred Hr Veleposlanstvom u Stockholmu priznao ga je I.M ,a odobrio Centar za soc skrb Split i djetetu je upisan otac u maticu dakle priznanjem ,obrazlozenjem da je u interesu djeteta da ima oca koji je k tome i Svedski drzavljanin.

Otac umire 2018 ,obecani status u Svedskoj djetetu nije izvrsio ,Centar me upucuje na alimentaciju,spor se vukao 3 godine ,postupak se obustavio zbog smrti I.M u Svedskoj.Dakle dijete nije dobilo ni lipe.

Nakon toga Centar me uputio na ostvarivanje Obiteljske mirovine medutim ni tu sin nije dobio nista jer Svedski odsjek za penzije me obavijestio da ne daju mirovine preko 21 godine starosti djeteta bez obzira na  teski invaliditet.

Na kraju mi je preostala opcija pokretanje ostav rasprave medutim sestra pokojnika tuzi moje dijete  za osporavanje ocinstva ,na opcinskom sudu navodeci argumente da je moj sin  tesko bolestan i u pelenama prisililo njenog pok brata  da ga prizna,da je Hr Veleposlanstvo laziralo potpise i priznanje te da je Centar za soc skrb prevario njenog pok brata jer je on imao  mentalnu retardaciju,koja mi se gle cuda pojavila u 36 godini? sto dokazuje nekim.nalazom  koji je pokojnik pribavio ocito u 36 godini pred smrt da se oslobodi placanja jer se tad vodio postupak alimentacije ali nepravomocno  optuzen,do pravomocnosti nije doslo jer je umro mjesec odmah nakon nepravomocne presude.Dakle moj sin od doticnog izuzev stete nista dobio nije ,na sto ja reagiram i obavjestavam Centar za soc skrb ,pitajuci kako je moguce da sestra pok trazi osporavanje 24 godisnjem invalidu koji se ne moze samozastupat po kojoj tocki zakona i trazim da ga po zakonu zastupa posebna skrbnica soc skrbi ,Ministarstva soc skrbi i demografije koje je pokojnom.I.M i dala odobrenje da se upise kao otac  i trazim od njih sad da stite prava mog teskog bolesnog sina na sudu jer je dijeze dobilo pozov ua rocisze koje ne zna procitat uopce .

Dobijem odgovor da nema ovlasti Centar vec da ja uzmem odvjetnika itd na sto ostanem  blago sokirana ,zatim zovem sutkinju koja me otpili da ne smije pricat sa mnom m a ja joj pokusavam objasnit da tako tesko bolesna osoba lisena posl sposobnosti nema sta na sudu radit i da je jedva zivo nakon par jileva itd ,sto mi je raditi????

Ima li moje dijete pravo na naknadu stete zbog izgubljene alimentacije?

Jel se zakon posebno pise da se uniste osobe s teskim invaliditetom jer ga ocito svaka budala moze tuzakat po sudu i slati pozive ?

Molim ako netko zna zbilja mi je hitno,p.s. procitala sam Ob i pise da samo dijete moze osporavat ocinstvo do 25 godine a ne sestra pok oca ,cak i kad je dijete tesko bolesno opet mu pos Pravnica Centra za soc skrb vs posebno skrbnistvo po clanu zakona ga ev zastupa s tim da je ovo ocinstvo zakljuceno proznanjem.pokojnika pa sad mi zbilja nije jasno po ovome ispafa da mom djetetu ocinstvo moze i Mate  Matic osporavat?

 

 

 

 

uređeno: od TIGANYA
Brzo tipkanje pa sam pogrijesila koje slovo
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija