Jump to content

Da li u pitanju kazneno djelo?


anonimno

Preporučene objave

Moja rođaka koja je iznenada i na duže vrijeme otputovala iz Hrvatske radi bolesti člana obitelji, poslala mi je punomoč da odjavim njen obrt. Uredno sam ga odjavila u uredu za gospodarstvo. Nakon toga sam otišla u poslovni prostor u kojem i dalje radi osoba koja je bila zaposlena i obavijestila ga o odjavi i zatražila radne knjižice, njegovu i od vlasnice obrta, kao i pečat koji se nalazi kod njega i izdate račune. On je to odbio. Nije htio niti pogledati punomoč, niti se odazvati na tel. pozive moje rođake. Zaprijetio mi je policijom ( meni...?) i rekao da se nemam pravo miješati i fizički mi zaprijetio, te me fizički izbacio iz prostora. Nije bilo svjedoka.

To je sve bilo prije dva tjedna. Ta osoba je i dalje nastavila raditi pod imenom moje rođake.

Što da radim, da li se radi o kaznenom djelu, ako da, kojem? , kako da ga anonimno prijavim, jer htjela bih izbjeći sukobe s tom osobom, a pomoći rođaci koja si sad nije u situaciji. Poslovni prostor je bio iznajmljen mojoj rođaci i ona je obavijestila zakupodavca da prestaje sa korištenjem i plačanjem, ali osoba koju gore spominjem je nastavila s plačanjem istog. Ako dođe inspekcija i utvrdii da je obrt odjavljen a dalje posluje, moja rođaka će imati problem.

unaprijed Hvala na uputama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odjavi pisanim putem u svim institucijama gdje je kao takav upisan, a povratnicom naravno , a onda uputi i tom tipu pisanu obavjest da obrt kao takav više ne egzistira( s povratnicom). Piši i lasniku da ga tvoja teta više neće plaćati.tj. da plaća frajer koji neće da prestane s radom i to bi trebalo biti to. Složi sve u fasciklu, dokumentirano i nebi trebala imati brige. Ako treba nešto dodati, već će ti pomoći netko s foruma. Kazneno djelo? ne znam baš :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija