Jump to content

bez položenog ispita


wonderboy

Preporučene objave

Situacija:

Kum, zaručnica i ja izašli smo mojim autom.

U discu smo se kum i ja prilično napili, pa sam na povratku kući dao zaručnici nek ona vozi jer mi je vozačka presudna za posao.

Ona je u posljednjoj fazi polaganja autoškole, odnosno treba samo na ispit iz vožnje.

Nije pila.

Hop, zaustavi nas policija.

Objasnili smo im da smo nas dvojica pijani i da je ona jedina trijezna i da idemo samo kući.

Kumili molili, ali ne. Napisali su joj kaznu.

E sad kolika će biti kazna?

I može li u žalbi tražiti smanjenje radi toga jer će ona vrlo vjerovatno već roditi dok to stigne. Može li NE platiti kaznu pa je mjenjati za neki rad, a obzirom da će imati malo dijete da to nekako dočeka zastaru???

Znam da smo pogriješili, ali smatram da je izbor bio dobara da nas vozi trijezna osoba za koju sam siguran da zna i može sigurno odvesti nego nas dvoje pijanih. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izbor nije bio dobar.

 

Novčanom kaznom u iznosu od najmanje 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj osoba koja u prometu na cesti upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

 

Osobi koja u razdoblju od 24 mjeseca unatrag od dana počinjenja prekršaja bude dva ili više puta pravomoćno kažnjena za prekršaje iz stavka 6. ovoga članka, umjesto novčane kazne prekršajni sud može izreći kaznu zatvora do 60 dana.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

usrećili ste zaručnicu, nije ni dobila vozačku a već je zgriješila, a još k tomu pišete da treba roditi. auuuuuuuuuuuuu. u prehodnom postu vam je rečeno kolika će biti kazna.......u svakom slučaju na rjšeenje od suda ima pravo žalbe, pa si možda to nekako odgodi. u svakom slučaju rad ne dolazi u o bzir jer je to samo za kazne do 500,00 kn. u njenom slučaju veće kazne od 500,00 kn se naplaćuju pirsilno, a poslije ako ta naplata ne uspije, onda zatvor. naravno, u zatvor ne može ići dok dijete ne navrši godinu dana. a i postoje raznorazne odgode izvršenja kazne zatvora. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija