Jump to content

ovrha, zastara i greška u mladosti


anonimno

Preporučene objave

Čitala sam malo po forumu upite vezane uz ovrhe i zastare u slučajevima neplaćenih računa mobilnim operaterima. Zanimalo me jer i sama imam problem s tim već 6 godina...Zbog neplaćenog računa dobila sam rješenje o ovrsi koje je bilo ubačeno u kastlić, odnosno ležalo je u kastliću danima pa je i rok za žalbu već bio prošao kad sam ja rješenje pročitala iz tograzloga i nije došlo do ovrhe jer procedura nije bila korektna. Mene sad zanima je li ta ovrha samo privremeno ukinuta i može li se bez sudskog postupka uopće dogoditi da mi ovrhovoditelj pokuca na vrata??? slučaj je bio na sudu, na raspravi se nije pojavio protivnički odvjetnik...zanima me do kad bi cijela ta situacija mogla trajati? Nastupa li u tim slučajevima uopće zastara i kad? Hoće li mene netko pozvati na neko očitovanje ili slično? Koliko dugo se uopće možemo naganjati po sudovima prij enego dođe do zastare?

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

koliko ja znam zatsra za neplaćene račune mobilnih operatera ,telefona i dr je godinu dana a apsolutna zastara je dvije godine.Ako je spor pokrenut unutar godine dana od zadnjeg datuma za dospjeće plaćanja računa onda ćeš sve to marati kad tad platiti.A koliko može trajati spor?Pa živimo u Hrvatskoj.Moj prijedlog ti je da odeš do suda gdje ti se vodi spor i saznaš sve što se može.To sam ja napravila u slučaju svog duga prema VIP-u i gđu na prekršajnom su mi izašle u susret.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema tu apsolutne i relativne zastare, kad prođe godina dana od dospijeća računa ode sve u zastaru. Ako nitko nije primio pismo, već je bilo u kasliću, provjerite urednost dostave na sudu. To je obvezna osobna dostava i mora vam biti uručena u ruke, ili članovima kućanstva. Kakav je bio postupak na sudu? ako je bio parnični, a druga strana, dakle tužitelj nije došao, sud je trebao donijeti rješenje kojim se tužba smatra povučenom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija