Jump to content

Prekovremeni rad i službeno putovanje


zoomy13

Preporučene objave

Pitanje vezano za prekovremeni rad.

Naime, radim u drzavnoj ustanovi (sustav socijalne skrbi). Kao roditelj djeteta mladjeg od 3 godine, prema Zakonu o radu ne moram raditi prekovremeno. Nakon sto sam o istom informirala nadredjenog (jer je iduci mjesec planirano sluzbeno putovanje u trajanju od minimalno 18 sati), isti je rekao da je to sluzbeno putovanje, a ne prekovremeni rad. Prema Kolektivnom ugovor prekovremeni rad je svaki rad koji traje dulje od 8 sati. No, poslodavac tvrdi da to nisu prekovremeni te da on mene moze uputiti na sluzbeno putovanje u tom trajanju jer za to primim dnevnicu. 

Proucavajuci razna tumacenja kolektivnog, zakljucila sam da zapravo na takvim putovanjima imamo pravo i na dnevnicu i na isplatu prekovremenih jer cijelo vrijeme radim efektivno (pratnja korisnika na izletu, jer nam i u ugovoru o radu stoji takvo zaduzenje). Zanima me gdje stoje info o tome da se dnevnica i prekovremeni medjusobno ne iskljucuju? Jer ce poslodavac traziti to...

Jesam li u pravu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija