Jump to content

Prijetnja otkazom radi pojavljivanja televizije


Ksilipet

Preporučene objave

Pozdrav, 

Radim u mjenjačnici u Zagrebu. Neki dan došla je neka njemačka televizijska ekipa i ušla je u mjenjačnicu i postavila mi par pitanja oko toga što mislim kako će uvođenje eura utjecati na moj posao, na hrvatsku i sl. Moj poslodavac saznao je za to, nazvao me i zaprijetio mi se da je to za momentalni otkaz, da tko zna kakve će biti sve posljedice nakon ovoga i da ću to morati nadoknaditi svojim radom. Nije definirao što to točno znači. 

U našem pravilniku o radu nigdje ne piše ništa o takvom nečemu, jedino u ugovoru piše da moram snositi financijsku odgovornost u slučaju nekakve kazne koju firma dobije mojom krivnjom ili ako je manjak u kasi koji ja prouzročim. 

Da li na temelju gore navedenog on ima osnovu za dati mi otkaz ili upućivati takve prijetnje ili me prisiliti da nešto plaćam u slučaju nekakve nastale štete povodom tog televizijskog priloga? 

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 13 sati , ivistipe je napisao:

Otkaz vam ionako slijedi nakon nakon nove godine, a poslodavac vas se hoće riješiti da vam nebi morao dati otpremninu te mu je to samo izgovor. Nemojte pristati na ucjene.

Ma sve je to jasno, ali to nije ono što sam pitala pa bih molila izravan odgovor na konkretno pitanje. Zanima da li ima ikakve pravne osnove na temelju gore navedenog dati otkaz ili se tako prijetiti? Pitam jer u slučaju da dobijem otkaz želim znati da li ja imam osnovu za tužbu ako dobijem otkaz bez osnove i ostanem bez otpremnine. Radim u toj firmi na ugovor na neodređeno već 4 godine. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija