Jump to content

Otkazivanje punomoći odvjetniku (%tna nagrada po uspjehu)


serlang

Preporučene objave

Napravio sam s odvjetnikom ugovor o zastupanju u kojem je dogovorena i nagrada po uspješnosti spora.

Na početku (dok nije potpisan ugovor) odvjetnik je stvarno bio agilan i činilo se da je dobar match.

Međutim, nakon potpisa ugovora apsolutno je izgubio interes za parnicu. Na dogovorene sastanke dolazi potpuno nepripremljen, ne zna što smo napisali u prethodnom podnesku, gađa se sa stvarima za koje i ja, laik, vidim da su nebuloze.

Imali smo jedno pripremno ročište kojeg je on odgodio jer se "nije osjećao spremnim ići u raspravu" iako sam prije toga na dva sastanka inzistirao da prođemo kroz sve scenarije koji se mogu dogoditi, među ostalim i onaj da druga strana ne bude tražila odgodu. Odgovor je bio - "moraju tražiti odgodu".

Na kraju, oni ne traže odgodu nego on zbog svoje nespremnosti istu mora tražiti.

 

Uglavnom, želim novog odvjetnika. Što sam trebao platiti ovom za zastupanje, već je plaćeno. Ali ima li ikakve šanse da otkažem ugovor i da izbjegnem da on elegantno naplati nagradu o uspjehu iako to na kraju neće biti njegova zasluga?

uređeno: od serlang
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Meni je odvjetnica naplatila honorar u visini unaprijed dogovorenog postotka, a ostatku familije po važećoj odvjetničkoj tarifi. Komentar, "pa odvjetnica nije ništa radila" ih je koštao duplo više nego mene. Dovela je cijelu priču do kraja, čak je i pronašla kupca za nekretninu s kojom je bilo problema. Nije mi samo jasno što ste to plaćali odvjetniku ako imate ugovor na postotak, nekakvu akontaciju? Tražite račun pa ga na temelju njega isplatite. Odvjetnica je istog trena ispostavila račun s PDV-om sa svim stavkama, čim je vidjela da postoji problem s plaćanjem honorara u postotku procijenjene vrijednosti nekretnine. Znači, može se, samo, hoće li se? Ako odbije, ne znam, prijavite ga Komori. Nekom ga svakako prijavite. U tome nemam iskustva, jer sam do sada sa svim odvjetnicima imao korektan odnos, ali kao da prilično respektiraju Komoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija