Jump to content

Nedovršeni radovi - tužba?


neksi5

Preporučene objave

Pozdrav,
napisat cu situaciju s kojom se stric trenutno susrece pa ljubazno molim za savjet.

Stric je u okolici Makarske izgradio kucu (roh-bau). On je investitor i preko svoje firme je za obavljanje vodoistalacijskih radova angažirao kao (pod)izvodaca jedan obrt (tj vlasnika tog obrta).

Svi radovi su dogovoreni i covjeku je placeno (postoje racuni). Odradio je samo jedan manji dio dogovorenih radova, i to je napravio korektno. Međutim, ostatak nije odradio, stric ga je već u više navrata zvao, čovjek konstantno obećaje da će doći ali ne dolazi. Stric je cak iz Austrije dolazio više puta da bi dočekao čovjeka, ali ovaj svaki put kad bi obećao doći ne bi došao. Na mailove, opomene i poruke ne odgovara, već samo nazove i opet obećaje da će doći.

Pri tome, drugi radovi se ne mogu odraditi dok ovaj ne napravi svoj dio posla. Ponavljam, placeno mu je za sve, a odraden je samo dio posla. Kako stric moze dobiti nazad svoj novac (za ovaj dio radova koji nije izvrsen)? Tuzba?

Takoder, s obzirom da mu je za nastavak radova bitno da se ovi izvrse, stric bi angazirao drugu firmu koja bi mu to odradila. Jel zbig toga treba vjestacenje prije napraviti?

Molim za savjet i unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija