Jump to content

Hitno-ovrha na kamate zbog zakašnjelog plaćanja


anonimno

Preporučene objave

Molim pomozite. Imam 30 računa. Neki su plaćeni 3 dana, a neki 7 dana poslije roka dospjelosti. To ukupno iznosi oko 100 000,00 kn po svim računima. Kako napisati prijedlog za ovrhu. Da li uzeti obračunati svih kašnjenja po svim računima kao glavnicu ili za svaki iznos kašnjenja po pojedinom računu tražiti zakonske zatezne kamate. NPR. za tri dana kašnjenja 0,35 kn pa na to kamata do plaćanja ili sve iznose zbrojiti i to je nova glavnica. Da li na tu glavicu uzeti kamatu. Da li uopće imam pravo tražiti kamate na kamate, ili je to ukamaćivanje. Ja bi uzeo obračunati iznos zateznih kamata koji mi da firma i ne bi tražio na to zakonske zatezne kamate. Molim pomozite i jasno mi objesnite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako imate 30 računa, dobro ćete se napisati. Svi su prema istoj osobi/firmi? Ako nisu, morate posebno prijedloge za ovrhu.

Ovako, prvo morate za svaki račun imati ovjeren obračuna kamata, znači, obračunato na određeni iznos od dana dospijeća do dana plaćanja. To vam je sad osnov po kojem stavljate prijedlog za ovrhu. Nadalje, kamate na ovako obračunate kamate možete tražiti samo od dana podnošenja prijedloga za ovrhu, ne od prije.

I to vam je to.

P!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da pojasnim primjer

 

broj računa 003 3 dana zakašnjenja 19kn

broj računa 007 6 dana zakašnjenja 79kn

broj računa 094 4 dana zakašnjenja 29kn

broj računa 100 5 3 dana zakašnjenja 39kn

 

Ukupno za trideset računa 100 000 kn prema istoj firmi.

To sve imamo na jednom obračunu kamata ispečatiranom i potpisanom. Po vama znači tražim kamatu od dana podnošenja prijedloga za ovrhu na ukupni iznos po svim računima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija