Jump to content

Bračna stečevina


anaivana89

Preporučene objave

Rastajemo se nakon 24 god, od toga 15 god braka i dugo godina izvanbračne zajednice. Molim Vas informaciju što ulazi u bračnu stečevinu jer ne razumijem pa trebam savjet. Naime, prije 15 god smo kupili kuću od njegove majke kreditom, kupoprodajni je ugovor, otplatili smo kredit prodajom te nekretnine nakon 5 godina i nešto je od novca ostalo što smo putem potrošili. Danas imamo stan koji smo kupili cijeli na kredit, ništa gotovinom i otplaćujemo ga već 7 god. Kroz godine nekoliko auta koji su kupljeni i prodani. Što ulazi u bračnu stečevinu od svega što sam navela jer mi govore da ulazi tržišna vrijednost stana koji je pod kreditom a ja ga ne želim prodati jer nemam kamo s djecom, nemam druge nekretnine. Želim da stan ostane djeci. Molim savjet. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bračna stečevina je imovina koju su bračni drugovi stekli radom za vrijeme trajanja bračne zajednice ili potječe iz te imovine. Tako da je sve navedeno bračna stečevina. Stan se ne mora nužno prodati, ali se treba isplatiti dio koji pripada njemu da bi u cijelosti samostalno mogli raspolagati sa stanom. Također, potrebno je dogovoriti daljnju otplatu kredita. Ukoliko ne možete postići sporazum i zajedno otplaćivati preostali kredit, tada samo jedan bračni drug može nastaviti samostalno otplaćivati kredit, ali zato ima pravo na obvezno pravni zahtjev prema drugom bračnom drugu, mada mu to ne daje za pravo da ima i veći suvlasnički omjer u predmetnoj bračnoj stečevini.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija