Jump to content

"Varanje" na COP-u


wonder-woman

Preporučene objave

Nedavno sam prešla kod drugog poslodavca. Radim u državnoj službi pa mi se plaća obračunava putem COP-a. Ovo mi je 3. poslodavac u godinu dana (riječ je o istom poslu, samo u drugom gradu), i razlike u plaći za istu satnicu su po 3000 kn.  Čula sam da je moguće varanje putem COP-a (što je očito prethodni poslodavac radio) no nije mi jasno na koji način to rade i kome da se obratim u vezi ovoga?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zaduženi radnik (npr. tajnik Škole, kadrovska Ministarstva) unosi Vaše podatke i podatke o radnom mjestu u sustav REGZAP kod zapošljavanja. COP povlači te podatke odnosno koeficijent i 3 podatka o stažu. Na platnoj listi Vam je naveden koeficijent i koeficijent staža. Ne znam što bi neki poslodavac dobio unošenjem krivog koeficijenta ili staža ako se radi o državnoj službi, ne ide plaća iz njegovog džepa. Ako se koeficijent ili staž razlikuje od onih na prijašnjim poslovima i onog propisanog Uredbom o nazivima radnih mjesta,  obratite se prvenstveno poslodavcu ili Financijskom odjelu državnog tijela.

uređeno: od gala385
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija