Jump to content

Pravni oblik za investiciju gradnje i prodaje apartmana


domyy

Preporučene objave

Zdravo svima,

Zanima me postoje li neke prednosti i nedostaci da se investicija u obliku gradnje 4 apartmana u moru i njihova prodaja obavlja kao fizička ili pravna osoba.

Čini mi da da investitor kao fizička osoba na sve troškove gradnje plaća PDV koji bi teoretski da je pravna osoba na kraju izgradnje i prodaje mogao prebaciti na krajnjeg kupca. S tim da ako je investitor i prodavatelj fizička osoba onda kupac snosi samo 3% kupoprodaje nekretnine.

Ima li netko iskustva i savjet kako bi to bilo najpovoljnije izvesti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Investitor kao fizička osoba koja proda više od 3 nekretnine unutar dvije godine od dana stjecanja (u ovom slučaju se računa od trena dobivanja uporabne dozvole) ne plaća PDV nego porez na dohodak od otuđenja nekretnina za svaku posebno u iznosu od 20% + prirez.

Najisplativije bi bilo dva apartmana na vas, dva na suprugu/roditelje, da boravite u njima neko vrijeme i da se prijavite pa da ih prodate.

Ukoliko to nije opcija onda otvorite d.o.o., izgradite zgradu, prodate i isplatite si dobit (iako postoje tehnike kako možete doći do dobiti, a da si ne isplaćujete). Likvidacija firme je olakšana, bitno je da firma nema dugova i u roku od 2-3 mjeseca će biti zatvorena (osim ako TS nije zatrpan predmetima).

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija