ivan_ob objavljeno: 3. listopad 2022. objavljeno: 3. listopad 2022. Pozdrav svima , Jedno pitanje , ako otvorim američki pass through LLC i na njega imam profit godišnji od $30 000 , taj profit pošaljem sebi na privatni hr račun. Koliko bi poreza trebao platiti državi? Znači ako želim da je sve legit 100%.. Ovdje u hr sam zaposlen u firmi i primam plaću , ovo sa llc bi bio posao sa strane , bar za sad.. Hvala svima na odgovoru !!! Citiraj
Gulibuli odgovoreno: 21. listopad 2022. odgovoreno: 21. listopad 2022. Nemam pojma, ali ovako laički pretpostavljam da bi platio porez koji se plaća na isplatu dobitaka. Znači 10%? Ali ovo je samo nagađanje. Znam da se stalno govori o problemima zbog nepostojanja ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a, pa računam ipak možda nije tako jednostavno. Najbolje možda pitati poreznog savjetnika? Citiraj
anonimac33 odgovoreno: 9. studeni 2022. odgovoreno: 9. studeni 2022. Ovisi s cime se bavis ali u pravilu bi imao stalnu poslovnu jedinicu u RH, sto bi znacilo da bi trebao otvoriti podruznicu ovdje i placati porez na dobit na sve sto zaradis obavljanjem djelatnosti unutar RH. Dakle, ne mozes "sjediti" ovdje a (ne)placati porez u SAD-u. Dodao bi jos i da platis poreznog savjetnika da ti objasni detaljnije, a doticnog ti ne bi trebao biti problem platiti 1000 kn s obzirom da ces imati profit od 30 000 dolara. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.