Jump to content

Ostavinska rasprava-obustava postupka


Test1

Preporučene objave

Pozdrav, zamolila bi pomoć/savjet.

Znači kuća i zemlja nakon smrti oca podjeljene na tri kćeri na tri jednaka djela, obzirom je u trenutku smrti oca jedna kćer već preminula njezin dio nasljedstva su preuzeli sin i kćer.

Nakon nekoliko godina (2016) premine i druga kćer iza koje ostaje troje djece, preminula kćer je imala poreznog dugovanja i njeni nasljednici odgađaju ostavinsku raspravu (nekoliko puta).

Teta, brat i ja nismo u nikakvim odnosima sa navedenom trojkom, imamo želju prodati navedeno, ali ne dobivamo nikakve povratne info dali su riješili ostavinu.

Trenutačno stanje predmeta: predmet je na općinskom sudu u statusu: Rješenje-obustava postupka doneseno 2020. godine. Gđa. sa Općinskog suda mi kaže da ne mogu dobiti više informacija o predmetu jer nisam stranka u postupku. Na izvadku iz zemljišnih knjiga nema nikakvih promjena.

 

Zamolila bi pomoć na koji način mogu doći do informacije/riješenja kome u konačnici pripada jedna trećinom kuće i zemlje obzirom bivša familija nije baš za suradnju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, Test1 je napisao:

Zato što ću teško prodati 2/6 

Pa ni ne možete prodati nego ono što je Vaše, a ta 1/6 nije Vaše vlasništvo i ne možete raspolagati s njom. Također, ne možete prisiliti ostale suvlasnike na prodaju.

prije 1 sat, Test1 je napisao:

obzirom je evidentno da se 1/6 neće riješiti  u neko skorije vrijeme ni od strane nasljednika, a niti od strane nadležnih institucija. 

Nasljedno pravo se stječe u trenutku ostaviteljeve smrti, tako da bez obzira na fazu ovršnog postupka znate tko su vlasnici, odnosno suvlasnici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija