Jump to content

Prijetnja ubojstvom obitelji


anonimno

Preporučene objave

Pozdrav i poštovanje! Imam jedno pitanje iz područja kaznenog prava i molio bih kvalificiranu i stručnu osobu za odgovor.

Dakle, moj prijatelj je u vezi sa određenom djevojkom i pojavila se treća osoba koja ima nešto protiv te veze te je nazvala njegove roditelje i rekao je ,,bio sam vam pred kućom, vidio sam svjetlo, ubit ću i vas i vašeg sina ako se nastavi viđati sa xyz.½ na što je prijateljeva majka ostala šokirana-blago rečeno.

Motiv za tako nešto imaju njen bivši suprug koji ju je mlatio u braku i ima prijavu protiv remećenja j.reda i mira no gotovo 99% je sigurno da nije on nego jedan njihov zajednički prijatelj neurednih životnih navika( također poznat po obiteljskom nasilju, alkoholu..) koji je imao namjeru biti sa njom te ju je upozorio da mu se ne zamjera jer ½nezna sa kim ima posla½. Mi smo večeras bili u obje policijske postaje gdje su nam rekli da oni ne mogu poduzeti ništa jer ½nemaju osnove½ na kojima bi radili prijavu te da ako se to ponovi ili ½ako primjete nešto sumlnjivo da se jave½

Po nekakvoj logici, kada se sve uzme u obzir, dakle 2 konkretna imena sa očitim motivima i izjavama jednog od njih kako treba biti sa njim i verbalna izjava da se ne zamjera pa policija bi valjda trebala odraditi makar obavijesni razgovor sa ta dva muškarca ili podnijeti prijavu protiv nepoznate osobe.

Moje pitanje jest dali je policija pravilno postupila te ukoliko nije, kakve mjere poduzeti da bi se prijatelj i njegova obitelj zaštitili od osobe koja im prijeti smrću a prije nego netko bude izboden ili ubijen što je očito potrebno da bi se pokrenuo policijski aparat.

Unaprjed vam se zahvaljujem na odgovoru!

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, sve žene, žrtve, obiteljskog nasilja koje su ubijene su završile tako jer policija nije ozbiljno shvaćala prijetnje. Mada su zadnje vrijeme svi dosta zabrijali na to i barem kod nas, odmah reagiraju.

Idite na Državno odvjetništvo i prijavite kazneno djelo prijetnje. Dajte izjavu na zapisnik, pa će onda oni zatražiti od policije da obavi obavijesne razgovore. Normalno, ukoliko i ODO smatra da ima temelja za prijavu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

policija je bila obvezna zatrimiti vašu prijavu za kazneno djelo iz čl129.st.2. Kaznenog zakona protiv nepoznatog počinitelja. Čak je moguće da ju je ona i zaprimila, ali vi to ne znate. Sjetite se da li ste što poptisivali u policiji, odnosno da li vam je tko uzimao izjavu.

Ako jest onda je to proslijeđeno Općinskom državnom odvjetništvu.

Vas muči problem što policija nije poduzela nikave radnje protiv osoba na koje vi sumnjate. Smatram da je policija trebala ispitati osobe a koje sumnjate i evenutalno pribaviti izliste njihovih telefonskih poziva ukoliko bi nešto upućivalo da su baš oni ti koji su vam prijetili.

Dakle ako sve zbrojimo terbate zanti više podataka da bi vidjeli da li je policija postupila profesionalno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija