Jump to content

Roditeljsko pravo, zakonske obaveze djece


sanaemso

Preporučene objave

Poštovani, imam majku od 90 godina, zbog nemogućnosti da brinem sama o njoj sam joj našla smještaj u privatnom domu gdje se nalazi već 15 mjeseci. Dom plačam 5500 hrk. Moja majka nema apsolutno nikakve prihode i potpuno je financijski ovisna, na moju žalost, samo o meni.  Imam dva brata i sestru, jedan brat pomogne (750 hrk), dok drugi brat i sestra ne žele sudjelovati iako imaju financijske mogućnosti. Socijalno isto ne želi pomoći jer majka ima djecu..

Živim sama, u invalidskoj sam mirovini, imam podstanare, i kad platim dom i participaciju za majku, ostane mi 800 hrk za moj život. Do sad mi je sin pomagao koliko je mogao, ali trenutno je i sam nezaposlen.

Glede na cijelu situaciju, više neću biti u stanju platiti punu cijenu doma, već samo polovicu. Isto tako nema nikakve mogućnosti da se majka vrati u kuću, jer sam i sama bolesna i nisam u stanju da brinem o njoj.

Potpisala sam ugovor s domom o smještaju. Mene zanima, ako prestanem plačati ili djelomično platim dom, mogu li me tužiti? Kolika je moja odgovornost, a kolika braće i sestre?

Molim za savjet, unaprijed zahvalna

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
Dana 06. 10. 2022. u 22:16, Borbena7 je napisao:

Odgovor na pitanje ovisi o tim ugovornim odredbama na koje ste pristali sklapanjem ugovora. Vezano za braću i sestre, jeste li ih upozorili da imate pravo potraživati naknadu za isplaćeno uzdržavanje sukladno čl. 287. Obiteljskog zakona.

Šaljem ugovor koji sam potpisala sa domom. Ovaj mjesec je cijena doma porasla za 1000 kuna, što moju situaciju dodatno pogoršava. Braću I sestru sam upozorila da imam pravo potraživanja, smijali su se i rekli da ih tužim. Zato što znaju da nemam financijskih mogućnosti ni za tužbu ni za odvjetnika. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija