podgoričanka objavljeno: 7. listopad 2022. Dijeli objavljeno: 7. listopad 2022. (uređeno) Već dulje vrijeme (3g.)moje djete trpi nasilje od dječaka iz romske obitelji(naglasak romske,je zato što država maše rukom oni su romi pa mogu sve) Supruga i mene je optužio da smo ga zmlatili,kĉer da ga je pipkala i skidala(djete14g.) A ja nesmijem izaći iz kuće da ga nebi srela negdje,gdje kod nas vidi on i njegova ekipa nas napada,vrjedja,naziva pogrdnim imenima..... Sve je prijavljivano policiji....ali on ne prestaje....Sta mi je za činit? uređeno: 10. listopad 2022. od Borbena7 Naslov Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Irmgard odgovoreno: 2. studeni 2022. Dijeli odgovoreno: 2. studeni 2022. Bok, Policija ne postupa zato sto se radi o kaznenim djelima koje se NE progone po sluzbenoj duznosti , nego samo po (Vasoj) privatnim tuzbama. Mozete i privatno tuziti zbog kaznenih djela "Uvreda" i "Kleveta", jer kad Vas pogrdnim rijecima vrijeđa , onda je to uvreda. Snimite mobitelom kad Vas vrijeđa, ili vodite svjedoke sa sobom da posvjedoce na sudu protiv njega. A "Klevetu" tuzite ako imate pisani dokaz da je taj doticni mozda na policiji klevetao o Vama, znaci treba Vam taj policijski zapisnik. Ili je klevetao pred drugim ljudima, napr. razredniku u školi protiv Vas, zapisite te laži = klevete ili tko Vam je rekao za te laži, e tu osobu onda navedete u privatnoj tuzbi kao svjedoka. Tuzite ga , mozete i sami napisati navedene tuzbe i predati nadleznom Opcinskom Sudu , kosta samo 250 HRK pristojba. Ako ne znate kako se sastavljaju tuzbe uzmete si odvjetnika koji ce napisati Vase tuzbe i zastupati Vas pred sudom. Pa nek se taj pojavi na sudu , ako bude osuđen za "Uvredu" ili / i "Klevetu", ce se Sud pobriniti za kaznu protiv tog maloljetnika , koji Vama cini stetu. Jer mislim da ako ne postupate protiv njega, da taj nece prestati. Bolje sprijeciti , nego ljeciti. Sve najbolje za Vas. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.