B23 objavljeno: 26. listopad 2022. objavljeno: 26. listopad 2022. Pokojni ujak je ugovorom o doživotnom uzdržavanju ostavio stan sinu svog nećaka, iza njega je ostalo auto, kojeg se "navodno" njegova kćer odrekla Nas je uvjeravala da se odrekla u korist našeg sina, međutim kada se kontaktiralo j.b. ona nam je rekla da on tj. sin naš nema ništa s tim autom. Kćer i dalje ne dolazi niti uzima auto kojem je u međuvremenu istekla registracija. Da li netko zna kako saznati da li se ona odrekla auta i ako je što napraviti da bi se to auto prepisalo na sina. ili u stvari kome je sada to auto pripalo ako se ona uopće odrekla, tj kome se obratiti po tom pitanju. Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 27. listopad 2022. odgovoreno: 27. listopad 2022. Trebate doći do kopije rješenja o nasljeđivanju iz koje će sve biti jasno. Citiraj
B23 odgovoreno: 31. listopad 2022. Autor odgovoreno: 31. listopad 2022. Znam, pokušala sam kod javnog bilježnika ali me blago rečeno otkantao da mi nemamo ništa s tim, koliko sam čitala ako se prvi nasljedni red odrekne nasljedstva, dužnost javnkog bilježnika je da pozove ostale nasljednike znači treći red, ako sam dobro razumjela Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 31. listopad 2022. odgovoreno: 31. listopad 2022. prije 2 minuta, B23 je napisao: Znam, pokušala sam kod javnog bilježnika Rješenje o nasljeđivanju tražite od nadležnog Općinskog suda, a ne od JB. prije 2 minuta, B23 je napisao: ali me blago rečeno otkantao da mi nemamo ništa s tim Ne govori on to bezveze, očito ostavinski postupak nije proveden kako je Vama rečeno. prije 3 minuta, B23 je napisao: koliko sam čitala ako se prvi nasljedni red odrekne nasljedstva, dužnost javnkog bilježnika je da pozove ostale nasljednike znači treći red, ako sam dobro razumjela Ne, ako se nasljednik odrekao u nečiju korist od sunasljednika. Citiraj
B23 odgovoreno: 3. studeni 2022. Autor odgovoreno: 3. studeni 2022. Da li moj suprug može tražiti rješenje o nasljedivanju jel je on treći red bar mislim da je tako jel on je bio njegov ujak Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 3. studeni 2022. odgovoreno: 3. studeni 2022. prije 2 sati , B23 je napisao: Da li moj suprug može tražiti rješenje o nasljedivanju jel je on treći red bar mislim da je tako jel on je bio njegov ujak Može, ako ima opravdani pravni interes zašto ga traži. Citiraj
B23 odgovoreno: 7. studeni 2022. Autor odgovoreno: 7. studeni 2022. Ne razumijem pravni interes ? Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 9. studeni 2022. odgovoreno: 9. studeni 2022. Dana 07. 11. 2022. u 10:16, B23 je napisao: Ne razumijem pravni interes ? Da bi se tražio uvid u nečije rješenje o nasljeđivanju osoba mora dokazati da ima opravdani pravni interes za taj uvid. Tako da morate dokazati da osnovano tražite ime vlasnika tog automobila, a ne samo iz znatiželje i slično. Citiraj
B23 odgovoreno: 10. studeni 2022. Autor odgovoreno: 10. studeni 2022. Hvala na odgovoru, ne znam da li je to opravdani interes, pošto ne znam da li se kći odrekla auta kod j.b. iako je rekla da je, a auto stoji u dvorištu, istekla registracija, auto trune, nitko ne dolazi po njega, i susjedi se ljute jel zauzima parkirno mjesto, i bojim se da će na kraju komunalni redari odvesti auto, Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 11. studeni 2022. odgovoreno: 11. studeni 2022. O čijem je dvorištu riječ? Citiraj
B23 odgovoreno: 9. siječanj 2023. Autor odgovoreno: 9. siječanj 2023. Dana 11. 11. 2022. u 8:13, Borbena7 je napisao: O čijem je dvorištu riječ? Oprostite što nisam do sada odgovorila auto se nalazi u dvorištu stambene zgrade Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 10. siječanj 2023. odgovoreno: 10. siječanj 2023. Dana 09. 01. 2023. u 9:55, B23 je napisao: Oprostite što nisam do sada odgovorila auto se nalazi u dvorištu stambene zgrade Opravdani pravni interes bi imao upravitelj zgrade, odnosno predstavnik stanara. Citiraj
B23 odgovoreno: 12. siječanj 2023. Autor odgovoreno: 12. siječanj 2023. Hvala na odgovoru pokušaćemo to riješiti Borbena7 1 Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.