Jump to content

Kazna 7 mj za ženu


StjepanVtc

Preporučene objave

Većer, ovako zanima me da li mi netko može reći..radi se o mojoj djevojci koja je eto prije tjedan dana završila prvo u centru za dijagnostiku jer joj je izrečena kazna 7 mj. Eh sad ona do sad nikada nije kažnjavana niti se bilo šta trenutno vodi protiv nje. Bila je u problematičnom braku unazad koju godinu tad je sve počelo i ona tu presudu ima zbog obiteljskog nasilja jer joj je bivši smjestio tako pošto je imao dobru rodbinsku vezu. Prvenstvena presuda je bila rad za opće dobro no ona je dio odradila i dalje je jednostavno prekinula s time i eto sad je to pretvoreno u tih 7 mj zatvora. E sad ono što mene zanima kakva su iskustva nakon centra s obzirom da će joj ostat nekih 6 mj kazne i žensko je i nikad kao što sam rekao do sad kažnjavana u kakav tip zatvora bi mogla završiti? Ja se nadam poluotvoreni ili otvoreni i nakon koliko bi imala u tom slučaju pravo na slobodan vikend ili kak to već ide te nakon koliko odslužene kazne bi imala pravo pisati molbu za uvjetni otpust? Ponavljam ukupna kazna je 7 mj, unaprijed hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok,

Nije tako pozitivno, kako Vi mislite ili pisete...jer daleko od toga da ce upoce dobiti neki vikend da ide kuci, u zatvoru je i tamo ostaje do 2/3 izdrzane kazne znaci racunajte da ona nakon 5 mjeseci izdrzavanja kazne u zatvoru= moze ona osobno pismenim putem ili preko svog odvjetnika traziti da je sudac izvrsenja nadleznog Zupanijskog Sud pusti van. Ako nije stegovno kaznjena u zatvoru.

E sad je na diagnostiki gdje strucne osobe s njom vode razgovore o njenom psihickom i fizickom stanju to zapisuju i nakon nekih 4-5 tjedna ide u zatvoreni tip, ili poluotvoreni tip zatvora, a to cete tek tada kad je prebace , zaznati.

Ako je njezino prebivaliste u ZG onda mozda i ostane u Remetincu.?!

Sad joj Vi mozete pomoci da uplatite novac, tako da odete u Remetinec, s ljeve strane je ulaz za posjetnike tamo visi velika primjer uplatnica kako napr. Vi njoj mozete pomoci i uplatiti novac preko postanske uplatnice, tako da ona moze tamo u zatvoru kupovati sta je njoj najpotrebnije a cak i WC papir mora sama sebi kupovati. S tim novcem moze telefon kartu uzeti i zvati obitelj i odvjetnika.

Mozete joj pomoci stim da angazirate odvjetnika koji ce njoj dolaziti u zatvor i predloziti adekvatni tretman u zatvoru i poslje ce pisati nakon 2/3 kazne (nakon 5 mjeseci) da nju  puste van/kuci.

Posto niste njezin suprug Vi sada u diagnostiku nemozete doci u posjetu,ALI njezini roditelji, djeca, znaci 1.loza srodstva ima pravo doci u Remetinec 2× u 1. mjesecu! Dođu na glavni ulaz sa svojim rodnim listovima u osobnu moraju pokazati, ispune tamo papir i to oni predaju Vasoj djevojci , koja moze ako hoce potpisati da smiju dolaziti k njoj.

Oni njoj mogu na posjeti donjeti robu , cipele, donji ves, knjige, krizaljke, jelo i cigarete su zabranjeni.

Ali u svakom zatvoru ima trgovina gdje to moze kupiti ako ima novaca?!

A kasnije kad je prebace u određeni zatvor mozete i Vi doci u posjetu, to ona samo potpise tamo da ona pristaje na Vasu posjetu.

Pismo joj Vi mozete i sada poslati u Remetinec, sa slikama ako hocete da ima nesto osobno, i stavite 1 kovertu i 2 postanske markice unutra , tako da ona moze i Vama vratiti pismo. To je vec sada dozvoljeno. 

S tim nju utjesite da nije sama i mozete pisati da ste napr. upatili novac tako da moze telefonirati i da cete joj pomoci sa odvjetnikom ako Vi to hocete da joj pomognete. 

Sve najbolje Vama i vasoj djevojci.

uređeno: od Irmgard
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru upućen sam u neke stvari do sada i poslao sam joj i paket i 2 pisma i uplatio novaca, nije iz Zg rodom i nema nikakve veze sa Zg iz Slavonije je no trenutno živimo na području Kc županije. Tako da vjerujem i nadam se da će biti prebaćena u ne znam možda Požegu, pošto sam čitao da ženske najčešće tamo idu i s obzirom na njenu kaznu. Za sad nema pravo poziva jer čekamo da se odradi onaj dio pošto se vodim kao treća osoba jer nismo u službenom braku. Uglavnom koliko sam negdje pročitao ako završi u poluotvorenom ili otvorenom tipu zatvora i uz radni angažman i dobro vladanje će imati nakon nekog vremena pravo na neke izlaske?

 

Također sam i čitao da mjesec dana prije isteka 3/4 kazne upravitelj kaznionice di bude služila ako je sve u redu po službenoj dužnosti pokreće postupak za uvjetni otpust a i naravno bude i ona sama pisala kada dođe vrijeme za to

uređeno: od StjepanVtc
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija