Jump to content

Odlazak u prijevremenu mirovinu


Klarisa18

Preporučene objave

Lijepi pozdrav,

Imam 56 godina i 36 godina i 9 mj.radnog staža. Poslodavac mi nudi otpremninu, budući imam  zdravstvenih problema koji me priječe u obavljanju poslova predviđenih za to radno mjesto, a nema mi ponuditi druge poslove! Da li je to onda  osobno ili poslovno uvjetovani otkaz?

Interesira me, kakva prava bi imala, što se tiče naknada na zavodu za zapošljavanje i koliko dugo. Da li mi možete odgovoriti koliko iznosi trenutno ta naknada?

Da li je uopće pametno da prihvatim ponudu, ( neodlučna sam i strah me da ne pogriješim)!

Isto tako, ako bi mi mogli izračunati kolika bi mi mogla biti mirovina? Da li moram odmah u mirovimu ili mogu biti na burzi dok ne navršim 60 godina! 

Imam jedno dijete!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je zbog vase bolesti onda je to "osobno uvjetovani otkaz", a dali cete prihvatiti ovisi o vasem zdravlju i poslodavcu...

Imate pravo na 15 mjeseci naknade sa burze...

Da bi sam se mogla izracunati vasa "prijevremena starosna mirovina" treba se znati vas PVB - prosjecni vrijednosni bod...kojega mozete dobiti ako zatrazite informativni izracun vase mirovine preko e-gradjani na stranicana HZMO-a, morate staviti -oznaciti "mirovina bez uvjeta" (jer jos nemate uvjete)...

Pravo na "prijevremenu starosnu mirovinu" steci cete tek 2024 ili 2025 godine (ovisi u kojem mjesecu ste rodjeni - stavite tocan datum rodjenja)...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 8 sati , Klarisa18 je napisao:

Poslodavac mi nudi otpremninu, budući imam  zdravstvenih problema koji me priječe u obavljanju poslova predviđenih za to radno mjesto, a nema mi ponuditi druge poslove!

Nema on što Vam nuditi da bi Vas nagovorio na otkaz već Vam mora dati osobno uvjetovani otkaz u pisanoj formi i sa obrazloženjem. Pri tome je na njemu teret dokazivanja da je otkaz opravdan. Vi svakako imate pravo na otpremninu, ako ste kod poslodavca radili najmanje 2. godine na neodređeno vrijeme. A otpremnina pri tome mora iznositi najmanje 1/3 plaće (uzima se prosjek posljednja 3. mjeseca), za svaku godinu staža kod tog poslodavca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija