Jump to content

EOS Matrix poslao obavijest za plaćanje ovrhe poslodavcu


wolf3301

Preporučene objave

Pozdrav svima
Imam upit u vezi jedne situacije koja mi se danas dogodila.

Dakle, imam više ovrha zbog nekih svojih, rekao bih glupih, odluka iz prošlosti... Neke su riješene, a neke su ostale još otvorene.
Imam dug prema HT-u iz 2019. god. kojeg je otkupio EOS Matrix. Danas mi je poslodavcu došla uplatnica da mora uplatiti moj preostali dug u iznosu od 6500 kn. Zanima me da li uopće to smiju napraviti zakonski s obzirom da poslodavac sve radi po pravilu po pitanju uplaćivanja dijela plaće na zaštićeni i dijela na blokirani račun, te što sada napraviti?

Hvala na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 15. 11. 2022. u 13:25, wolf3301 je napisao:

Zanima me da li uopće to smiju napraviti zakonski s obzirom da poslodavac sve radi po pravilu po pitanju uplaćivanja dijela plaće na zaštićeni i dijela na blokirani račun, te što sada napraviti?

Poslodavac je dužan postupiti po dostavljenom i provesti ovrhu na Vašoj plaći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 32 minuta, TonyBob je napisao:

Borbena, da li je istina to što su napisali da ovakvo rješenje o ovrsi ima veću snagu od administrativne zabrane i od suglasnosti o zapljeni?

Super pitanje. Nisam se na to osvrnula, jer se kod korisnika koji je postavio pitanje provodi ovrha na novčanim sredstvima preko FINA-e.

Ovakvo rješenje je ovršna isprva i ima prednost pri namirenju u odnosu na običnu administrativnu zabranu koju radnik sam dostavi poslodavcu.

Međutim, ovakvo dostavljeno rješenje nema prednost u namirenju u odnosu na Izjavu o zapljeni po pristanku dužnika (čl. 202. Ovršnog zakona), osim ako je dostavljeno vremenski prije na provedbu poslodavcu. Znači, netočno je da se gleda datum primitka ovršnog prijedloga kod javnog bilježnika, već se gleda datum zaprimanja ovršnih isprava na provedbu kod poslodavca. Nešto slično kao što se zauzima i red za naplatu na FINA-i, znači prema vremenu zaprimanju na FINA-i.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija