Jump to content

Pomoć-poziv na glavnu raspravu,što da radim??


anonimno

Preporučene objave

Od prekršajnog suda dobio sam poziv na glavnu raspravu koja bi se trebala održati za nekoliko dana. Svemu tome je uslijedio prometni prekršaj iz veljače prošle godine u kojem sam ja vozio u alkoholiziranom stanju, dobio kaznu od 2400 kuna + 4 mj. bez vozačke. Međutim, ja sam na tu odluku suda uložio žalbu i sve dio sada, dakle godinu i mjesec dana je to ležalo na sudu dok me nisu poonovno pozvali na glavnu raspravu. Zanima me da li netko ima kakav dobar savjet, npr. mogu li izbjeći glavnu raspravu liječničkim opravdanjem? da li to uz molbu za otkazivanjem rasprave mogu poslati faxom na sud? puno bi mi značilo kada bih mogao još zavlačiti taj predmet, do zastare, jer više od pola roka do zastare je prošlo..

hvala unaprijed za svaku pomoć!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To vam je tek prvo ročište, ono na što ste uložili žalbu je sigurno bio prekršajni nalog - to sud donosi bez rasprave, pa onda prođe, ne prođe - tek poslije ide "redovni" postupak sa izvođenjem dokaza vašim saslušanjem i sl. Niste napisali ništa da bi dobili drugostupanjsko rješenje, a trebali ste da je već bilo postupka!

 

Možete prvi put odgoditi liječničkom potvrdom, no kad sud donese rješenje, možete opet uložiti žalbu, a to je onda sigurna zastara.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovako, počinio sam prekršaj iz čl. 109, st. 6 zakona o sigurnosti prometa na cestama.. Nakon toga sam od prekršajnog suda dobio prekršajni nalog u kojem je izrečena spomenuta kazna od 2400 kuna + 100 kuna sudskih troškova + 4 mj. bez vozačke. Ja sam na taj prekršajni nalog uložio prigovor prekršajnom sudu u kojem sam zatražio njegovo pobijanje i utvrđivanje svih relevatnih činjenica, te sam se pozvao na neispravnost "DRAGER" uređaja za mjerenje alkohola u krvi. Zatim se nije ništa događalo evo godinu i mjesec dana dok sada me nisu pozvali na glavnu raspravu. Da li iz svega toga možete donijeti kakav kvalitetan savjet? hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao što rekoh. Sada sud stavlja prekršejni nalog van snage i provodi postupak u kojem ćete biti saslušani vi, možda i policajci. sud će izvršiti uvid u dokumentaciju i donijeti rješenje, vjerojatno malo strože no pr. nalog. To vam tako ide.

Ako hoćete dogurati do zastare, zatražite odgodu, faksirajte molbu za odgodu - kratko napišite zašto i priložite liječničku potvrdu (ako to ne napravite a ne dođete, slijedeći put će vas privesti po polociji). Ako im je sada trebala godina i nešto, onda s ovom odgodom dobivate vremena.

Ako postupak završi i sud izda rješenje prije nego nastupi zastara, tada se žalite, i to je sigurna zastara na visokom prekršajnom. Treba vam svega još 11 mjeseci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija