Jump to content

Ugovor o darivanju / zajamcena minimalna naknada


Matijachi

Preporučene objave

Pozdrav ljudi, 

Nakon djedove smrti 2016. godine, tata , baka i teta su dobili svaki 1/6 kuce.

Potpisao sam 2017. darovni ugovor za darivanje kuce sa tatom, bakom i tetom. Od tate sam dobio 1/6 kuce, od bake 2/3 kuce (1/6 od djeda + 1/2 u njezinom vlasnistvu) i od tete 1/6 kuce i na taj dio platio porez.
Baka i teta prema ugovoru zadrzavaju pravo uzivanja u nekretnini dok su zive. 
Teta je primateljica zajamcene minimalne nakade socijalne skrbi. Sad ju zovu iz socijane skrbi nakon 5 godina da nema pravo na zajamcenu naknadu tj. zele joj ukinuti posto je prije 5 godina meni darovala 1/6 kuce i da se ja automatski smatram njezinim uzdrzavateljem cim mi je ona to darovala. 
Drzi li to vodu ? 
Teta nema drugih nekretnina, nesposobna je za rad (bolesna). 

uređeno: od Matijachi
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neka su ju nazvali, pa vi sad njima napišite mail, a bolje dopis (2 primjerka, jedan njima, a na drugi neka vam stave žig s datumom) kojim tražite utvrđivanje statusa korisnika  soc. skrbi. Skroz kratki dopis koji bi trebala vaša teta potpisati.  Tipa..vezano za učestale telefonske pozive od strane djelatnika vašeg Centra a koji se odnose na prava priznata Rješenjem....czss od...molim gornji naslov da me pisanim putem izvijesti o faktičnim i pravnim činjenicama koje su ili bi mogle biti vezane za moj status korisnika prava iz soc skrbi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 22 sati , Matijachi je napisao:

Sad ju zovu iz socijane skrbi nakon 5 godina da nema pravo na zajamcenu naknadu tj. zele joj ukinuti posto je prije 5 godina meni darovala 1/6 kuce i da se ja automatski smatram njezinim uzdrzavateljem cim mi je ona to darovala. 

Treba tražiti da se pismeno očituju o njenom statusu tj. da dostave rješenje, jer se ovako ne možete pravno braniti. Međutim, teta ih je svakako trebala upoznati sa navedenom situacijom veznom za nasljedstvo. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najkomicnije je to da sam bio pratnja teti kad je trebala dostaviti nekakvu papirologiju jer je bila pozvana nakon djedove smrti da dokaze svoj status i pokazali smo im taj ugovor. To je bilo negdje odmah nakon sklapanja ugovora, tipa mjesec-dva nakon. Rekla joj je zaposlenica socijalne skrbi da to bas i nije prema propisima ali da je sve ok, kolko znam od onda je jos par puta morala dokazivati status odnosno nositi izvadak posjedovnog lista, tehnicki ta 1/6 nije nikad ni bila upisana na njezino  ime. Valjda da je ostavila tu 1/6 sebi onda bi rekli da je postala bogatasica i da nema vise pravo na naknadu, a  sad je problem jer je 1/6 dala pa nema vise pravo na naknadu :D  
Nevjerojatno mi je da bi sad netko nesto mogao potrazivati ili izgubiti pravo na naknadu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija