Jump to content

Namjestaljka?


aurax

Preporučene objave

Pozdravi, bio sam na prekrsajnom sudu, tj raspravi za sumnju na remecenje javnog reda i mira.

Iako sam poslao pisanu obranu u kojoj sam se izjasnio da nisam kriv i da nisam vikao, a na sudu izjasnio na pocetku da nisam kriv i slicno,

nakon toga mi je sudija procitao recenicu gdje pise da sam izjavio da sam ja vikao. Kada sam protestirao, i rekao da to nisam rekao, sudija se okrenuo prisutnom policajcu i pitao ga je da bude svjedok da sam ja to rekao. Ja sam ponovo rekao da to nije istina i da to nisam rekao. U sudnici sam samo bio ja, sudija, policajac i zapisnicar.

Pitanje je - kako netko uopce moze "svjedociti" da sam ja nesto rekao ako ja upravo u tom trenutku dajem svoju izjavu, i tamo stojim i govorim da to nije istina. Ja ovo uostalom mogu i dokazati jer sam pisanu obranu vec poslao prije rasprave.  Zar sudija ne bi trebao od mene uzeti izjavu za koju ja potvrdjujem da je to tako. Meni je ovo izgledalo kao da mi pokusavaju "namjestiti" krivnju. 

Takodjer, tu je bilo svjedocenje detaljno od covjeka koji je bio prisutan u incidentu, koji potvrdjuje da nisam vikao, koje nisu procitali uopce niti uzeli u obzir.

Mene ovo svakako brine, ja naravno sam odbio da potpisem zapisnik gdje su u prvom licu jednine napisali da sam rekao upravo suprotno od toga sto tvrdim. 

Sada ne znam sto da uradim kako se tu radi o sudiji i o policajcu. Da li se moze ovo prijaviti negdje i kome pisati i sto da uradim ako policajac i sudija tvrde da sam ja nesto rekao a nema drugih svjedoka, iako je to moja izjava koju dajem, pa nema smisla da mi se ne dopusta da kazem to sto zelim.

Znam da trebam cekati da stigne presuda pa da se onda mogu zaliti, ali ovo mi izgleda veoma sumnjivo, kao da hoce da mi namjeste krivnju, jer inace bi, da to nije slucaj, ispravili zapisnik, ili uvazili to sto kazem. Ja opet ponavljam - ovdje nije da pricamo o necemu sto se npr ranije desilo pa da netko svjedoci za to (policajac) vec policajac je npr svjedok da sam ja nesto rekao u svojoj izjavi, a ja tu stojim 'uzivo' i govorim suprotno. To nema uopce logike. Nemam novaca za odvjetnika, i sebe branim.

Hvala ako netko moze napisati sto uraditi i kome ovo prijaviti, hvala, lp

uređeno: od aurax
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • aurax je promijenio naziv u Namjestaljka?

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija