Jump to content

Problemi na poslu - kolega me prijavio policiji


Judita Horvat

Preporučene objave

Pozdrav,

trebam pravnu pomoć i savjet oko situacije na poslu.

Imala sam skub s kolegom kojem sam nadređena i s kojim sam već prije imala sukobe (tada mu nisam bila nadređena). Sukob je eskalirao kada je počeo vrijeđati moju djecu (imam troje malodobne djece) te sam ja u tom trenutku ustala sa stolca, zamahnula rukom i pogodila praznu plastičnu bocu koja se nalazila na stolu. Boca je odletila u smjeru kolege i on je tvrdio da sam ga napala te je zvao policiju. Kolegica koja je bila prisutna (moj nadređeni me upozorio da ne pričam s njim u 4 oka nego da uvijek imam svjedoka, jer je kolega imao sukobe i s drugim djelatnicima u firmi) je u tom trenutku zapisivala što je kolega rekao za moju djecu te nije vidjela što se dogodilo. Kolega je slučaj prijavio policiji i oni su uzeli izjeve nas troje prisutnih. Nakon čega je on otišao na traumu i dobio ovratnik koji je nosio ravno 3 dana. Ja sam kolegu prijavila našoj pravnoj službi, te smo on, kolegica i ja dali svoje izjave vezane za događaj. Ja sam išla na psihijatriju jer nisam mogla funkcionirati nakon svega i dobila sam antidepresive i poštedu od rada. Slučaj je u našoj pravnoj službi riješen nikako. U zaključku piše da ćemo oboje biti pozvani kod šefa te da ćemo oboje dobiti opomenu za nedolično ponašanje. U njegovom djelu izjave piše da je priložio medicinsku dokumentaciju te da je na Traumi konstatirano iščašenje i nategnuće cervikalne kralježnice. Situacija je dodatno zakomplicirana jer je glavni šef na bolovanju i čeka se njegov povratak, a i kolega je otišao dopust te ga sada neko vrijeme neće biti. On se žalio na riješenje i prijetio ustanovi tužbom, jer ga nije zaštitila. Ja sam bila spremna ćekati povratak šefa. Danas sam dobila informaciju da je na grad, ured za kulturu i upravno vijeće. Te poziv od HZZO da dam izjavu kako bi se utvrdila povreda na radu.


Kolega je student prava, ali radio posao na temelju završene gimnazije i posao nemam nikakve poveznice s pravom. Stalno svima naglašava što je po zakonu obavezan, a što nije. Ima je sukobe i s drugim kolegama na poslu, derao se i  vrijeđao ih. Na poslu ima puno kontakta s kupcima/korisnicima i u prošlosti je imao sukobe i s njima. 

On je izjavio da sam ga pogodila s punom bocom od 1,5 l, bio je na bolovanju od petka (kad se to desilo) do ponedjeljka i u utorak je normalno došao na posao.

Mi smo državna firma i do sada nitko nikada nije dobio otkaz, a ja ne želim biti prva. Brinem se što će biti i strah me jer se u pravne stvari ni najmanje ne razumijem i ne znam kako bi se ovo sve moglo razviti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija