Jump to content

Suodgovornost u prometnoj nesreći???


anonimno

Preporučene objave

Imao sam prometnu nesreću u kojoj je oštećeno moje vozilo.

Krenuo sam u pretjecanje kombi vozila ispred sebe preko pune linije (na otvorenom dijelu ceste, duga ravnica, savršena preglednost). Kada sam bio već kod prednjeg dijela kombija, on je također krenuo u pretjecanje vozila ispred sebe, također preko pune linije i izgurao me sa ceste u jarak. Nema šanse da me nije vidio ili bilo što...

Prije nekoliko dana dobio sam riješenje sa suda koje kaže:

1. Ja (okrivljenik) kriv sam za pretjecanje preko pune linije - čl.12 st.4. zakon o sigurnosti prometa na cestama. Platit ću kaznu prema čl 12 st. 7 istog zakona.. I gotovo (platit ću kaznu od 300,00 kn)!

2. Vozač kombija (okrivljenik) kriv također po istoj osnovi kao i ja za pretjecanje preko pune linije i još dodatno prema čl. 43 st. 2 istog zakona kažnjivo po čl. 43 st. 3 primjenom čl. 294 st. 1.

 

Generalno ja sam okrivljen i priznao što sam pretjecao preko pune linije. Vozač kombija je pretjecao preko pune linije i prouzrokovao nezgodu i sve u redu priznao.

 

Sada je problem sa Croatia osiguranjem koje kaže da sam ja sudjelovao sa 20% u toj nesreći i toliko mi ne želi isplatiti vrijednost popravka.

Ne razumijem zašto kada presuda kaže da je vozač kombija svojim djelovanjem prouzročio prometnu nesreću i on je uredno to i priznao???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovisno kolika ti je šteta na vozilu trebao bi razmisliti o prihvaćanju. Naime ako ti je npr. ukupna šteta 10.000 kuna, za 2000 kuna se ne isplati ići na sud. Ali ako se radi o šteti od npr. 100.000 kuna, onda obavzeno posjeti odvjetnika za savjet i to samo one koji se inače bave najviše sa štetama s osnove automobilske odgovornosti jer bi moža mogao smanjiti taj zahtjev za 10% što bi onda bilo oko 10.000 kuna (ako ti je šteta 100.000). Međutim dobro provjeri zbog čega su ti odbili 20% jer si možda s prekoračio brzinu. Iz iskustva znam da osiguranja uvijek nude nešto manje nego što te inače sljeduje pa mislim da bi mogao smanjit na 10%.

 

Da sublimiramo: ako je veća šteta pokucaj odvjetniku na vrata

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija