Jump to content

Prebivalište malodobnog dijeteta


gangrenagiorg

Preporučene objave

 

Pozdrav , 

Zena i malodobno dijete žele doseliti iz Mostara u Pulu (imaju hr državljanstvo). Na presudi o razvodu braka stoji slijedeće " dijete se povjerava majci na čuvanje , odgoj , brigu i koja će vršiti roditeljsko staranje , te ista može samostalno i bez suglasnosti oca pribavljati putne isprave za malodobnu kćer , kao i putovati i mijenjati mjesto prebivališta"

Presuda je to suda BiH , međutim verificirana je u Hrvatskoj. 

E sada mene zanima dali će ona moći sama prijaviti novo prebivalište u Hrvatskoj , i dobaviti osobnu iskaznicu za malodobno dijete?

Otac je obaviješten o preseljenju , ali nije spreman na suradnju u nikakvom pogledu. Naravno ne drži se nikakvih stavki presude o razvodu , ne placa alimentaciju , kontakt sa djetetom ima telefonski jer uopće ne živi u BiH(adresa koja stoji u presudi) , dijete fizički vidi jednom godišnje (ako i tada)sto će mu i budućnosti biti omogućeno isto kao i telefonski kontakt. 

 

Hvala vam na bilo kakvoj informaciji , jer za mene je sve ovo 🤯🤯

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 49 minuta, Borbena7 je napisao:

Provjerite na MUP, da li ima negdje prijavljeno prebivalište, imate opravdani pravni interes za ovaj podatak. Koliko dugo ne plaća alimentaciju?

Nisam siguran dali je uplaćena jedna ili dvije u 2 godine. Nisam siguran u ovaj podatak, ali znam da zadnjih 6 mjeseci nije uplaćena niti jedna.

Ima tu još mnogo čega , uznemiravanje , 100 poziva na dnevnoj bazi iako je i to po presudi svaki drugi dan između 18-20h (mobitel koji se koristi za kontakt njega i djeteta ) , vrijeđanja , prijetnji.

Ali eto za početak je najbitnije da ona uspije dobaviti dokumente ,te da dijete krene u školu.
 

uređeno: od gangrenagiorg
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija