Jump to content

Eos Matrix-izjava za provedbu ovrhe poslodavcu


Majatomic

Preporučene objave

Poštovani,

agencija Eos Matrix prema meni provodi nekoliko ovrha od toga jedna je dug koji su otkupili ugovorom o cesiji od RBA banke i to se vodi kao dug sa najvećim iznosom.

Zaposlena sam u osnovnoj školi,dakle ministarstvo mi isplaćuje plaću uredno sve po zakonu dio plaće ide na zaštićeni račun,ostatak meni.

No Eos šalje obavjest poslodavcu te ih poziva da izvrše pljenidbu na plaću( što poslodavac čini od samog početka,jer sam ja unaprijed obavjestila prilikom zaposlenja da sam ovršena te sam priložila sve potrebno kako bi mi poslodavac mogao isplaćivati plaću).

Eos šalje tu obavjest po ovršnim brojem koji nije jednak ovršnom broju specifikacije koju provodi FINA.Npr. Eos šalje OV-1510/11,a FINA ima pod brojem OV-1511/11-Z003.

Dalje,Eos Matrix zahtjeva od poslodavca da se sukladno zakonu čl.176 OZ i dalje zaštićeni dio uplaćuje na zaštičeni račun ali da ovaj drugi dio umjesto na redovan uplaćuju ovrhovoditelju odnosno Eos Matriksu.

Moje pitanje je zašto se isto dugovanje vodi pod dva različita broja ovrhe i na koji način da se poslodavac očituje prema Eosu s obzirom na ove silne zahtjeve koje imaju prema poslodavcu a sve ide po zakonu?

P.s. sve ide po zakonu osim kršenja zakona o zaštiti osobnih podataka od strane Eosa koji ne samo da je dostavio obavjest o dugovanju mom poslodavcu već i solemizaciju privatne isprave i tako dalje..Evo,molim vas pomozite,vaše stručno mišljenje i konkretan odgovor?

Hvala unaprijed.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , Majatomic je napisao:

No Eos šalje obavjest poslodavcu

Poslodavac nije dužan postupati samo po zaprimljenoj obavijestiti već mu se treba dostaviti i ovršna isprava u originalu ili ovjerenoj preslici.

prije 4 sati , Majatomic je napisao:

Eos šalje OV-1510/11,a FINA ima pod brojem OV-1511/11-Z003.

Pitanje je, da li se s ovim ispravama obuhvaćaju iste tražbine?

prije 4 sati , Majatomic je napisao:

Dalje,Eos Matrix zahtjeva od poslodavca da se sukladno zakonu čl.176 OZ i dalje zaštićeni dio uplaćuje na zaštičeni račun ali da ovaj drugi dio umjesto na redovan uplaćuju ovrhovoditelju odnosno Eos Matriksu

Traženje je opravdano, ali tek po dostavi potrebe dokumentacije.

prije 4 sati , Majatomic je napisao:

na koji način da se poslodavac očituje prema Eosu s obzirom na ove silne zahtjeve koje imaju prema poslodavcu a sve ide po zakonu?

Da im dostave potrebu dokumentaciju kako sam već naprijed navela.

prije 4 sati , Majatomic je napisao:

sve ide po zakonu osim kršenja zakona o zaštiti osobnih podataka od strane Eosa koji ne samo da je dostavio obavjest o dugovanju mom poslodavcu već i solemizaciju privatne isprave i tako dalje

Nema ovdje kršenja Zakona. Imaju opravdani pravni interes za svoje postupanje tj. naplatu duga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija