Jump to content

Pravo na povrat pretplaćene alimentacije


Branko 1960

Preporučene objave

Lijep pozdrav! 

Plaćao sam alimentaciju za dvoje djece! Nisu me pravodobno obavijestili o tom da više ne postoji zakonska osnova za plaćanje! Nastavio sam plaćati tj uplaćivati na tekući račun njihove majke u trajanju cca dvije godine! 

Da li imam pravo na povrat preplaćenih sredstava i za koji vremenski period? Obzirom da su uzimali sredstva koja im zakonski ne pripadaju! 

Sa poštovanjem! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete dužnicima poslati upozorenje prije pokretanja ovrhe i ostaviti im nekakav rok za dobrovoljan povrata pretplaćenog i nepripadajućeg iznosa. Ukoliko se ogluše i ne podmire dug u roku, onda Vam je ta presuda ovršna isprava sa iskazanom klauzulom pravomoćnost. To bi značilo da na temelju nje možete predložiti ovrhu nadležnom Općinskom sudu na odabranom predmetu ovrhe tj. ovdje bi to bila ovrha na novčanim sredstvima ovršenika, a koju po zaprimljenom sudskom rješenju o ovrsi provodi FINA-a. Žalbe na ovakvo rješenje ne odgađaju provedbu ovrhe...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija