Jump to content

Obaranje fiktivnog ugovora


anonimno

Preporučene objave

Prvo od čega bi trebalo krenuti jest što vi podrazumijevate pof fiktivnim ugovorom, odnosno što i u kakvom ugovoru držite da bi bilo ili bi moglo biti fiktivno.

 

Navedite vrstu ugovora, u kakvom su odnosu stranke u ugovoru, što je predmet ugovora, pod kojim okolnostima je ugovor zaključen, na koji način je zaključen!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Malo kasnim sa razjasnjenjem ali eto me - ako pogledate poruku "Slucaj Brac, samo u Dubrovniku" - to Vam je pocetak ove moje price.

 

Kad je shvatio da sam otkrila celu pricu sa Presudom zbog izostanka, tuzitelj je brze-bolje krenuo da se oslobodi tako stecenih nekretnina, tj da dodje do "savesnog" kupca, pa je imovinu vrednu vise i od 2.500.000 kuna prodao za 25.000 kuna. Crno na belo: kupoprodajni ugovor. Overeno kod JB.

 

Videvsi sta je napravio, pokusao se dan kasnije "oprati" aneksom i to kroz dodavanje jedne 0, tako da sad ugovor glasi na 250.000 kuna. Da razjasnim, u pitanju su 34 placa i 1 zgrada na Dubrovackom podrucju. Mislim da je ocigledno o kakvom je ovde ugovoru rec i o kakvim iznosima se ovde radi.

 

Naravno, ako je ugovor fiktivan, fiktivan je i aneks. Ali odakle krenuti s dokazivanjem toga?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sto bi tu bilo fiktivno ako je izvrsen prijenos vlasnistva u zemljisnim knjigama. ovjera kod javnog biljeznika ili bez njega nije razlog da bi ugovor bi fiktivan.

 

nas ZOO poznaje prividan ugovor, dakle u konkretnom slucaju trebalo bi dokazati postojanje prividnog ugovora koji se provdi kroz ovaj ugovor o prijenosu vlasnistva/prodaji. nije lagan zadatak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sta drugo reci nego - hvala.

 

Idem malo pogledati poglavlje o prividnom ugovoru.

 

Usput, sta mislite o sledecem:

- Ugovor zakljucen 10/02, overen kod JB 22/02, na 25.000

- Aneks zakljucen 11/02, ovjeren kod JB 14/03, izmena na 250.000

 

Zar tu nije nesto neobicno? Da budem konkretna: zasto ugovor i aneks nisu overeni u istom momentu - 22/02, kad je ocigledno da su zakljuceni pre tog datuma. Po meni to je cist dokaz da je taj ugovor "paravan" za dalje nelegalne radnje od strane "novog" vlasnika.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija